• Na Kosovu samo parlamentarni izbori?

  Brisel i Vašington ne protive se održavanju izbora za srpski parlament na Kosovu, ali smatraju da su lokalni izbori "isključivo posao Prištine", tako da bi pokušaj njihovog održavanja istovremeno sa parlamentarnim gotovo sigurno doveo do toga da se ne održe ni jedni, ni drugi.

 • 18.mart 2004. – Nastavak pogroma

  Martovsko nasilje 2004. godine koje je počelo 17. marta nastavljeno je i sutradan. Na današnji dan 2004.godine proterani su svi Srbi iz Belog Polja i Obilića a spaljeno je još desetak crkava i manastira širom Kosova i Metohije.

 • SPC: Akcija prikupljanja pomoći

  Srpska pravoslavna crkva (SPC) pokrenula je u Beogradu akciju prikupljanja pomoći za narodne kuhinje u Eparhiji raško-prizrenskoj.

 • Hajredin Kući boravi u Crnoj Gori

  Zamenik premijera i ministar pravde Kosova Hajredin Kući  otputovao je u zvaničnu posetu Crnoj Gori, gde će, na poziv Vlade ove zemlje, danas prisustvovati konferenciji "Zajedno protiv diskriminacije".

 • Peticija za izbore na KiM

  Udruženje građana KiM iz Niša pokrenulo je potpisivanje peticije na celoj teritoriji Srbije kojom žele da narodu na Kosovu i Metohiji pokažu da su sa njima u ostvarivanju prava izlaska na izbore.

 • I.Dačić: Pritisci EU i SAD-a zbog izbora na KiM

  Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je danas da su zvaničnici Evropske unije i SAD vršili pritisak da se ne raspišu lokalni izbori na Kosovu i Metohiji, jer kako tvrde, to nije u skladu sa Rezolucijom 1244.

 • Počeo sa radom vrtić u Lapljem Selu

    

  Vrtić Petar Pan u Lapljem Selu danas je i zvanično počeo sa radom. Prvog dana boravka u vrtiću deca su uživala u društvu, igri i poklonima.

 • Srpski ministri napustili skup u Budvi zbog Kosova

  Ministar za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković i direktor Uprave za ljudska i manjinska prava Nenad Đurđević nisu danas učestvovali na otvaranju regionalne konferencije o LGBT pravima u Budvi, jer predstavnici Kosova nisu predstavljeni u skladu sa odlukom iz Brisela.

 • Štefan Lene: Severu Kosova dati autonomiju

  Tehnički dijalog Beograda i Prištine treba da postane više politički i treba ga usmeriti na pitanje autonomije severa Kosova, smatra ekspert fondacije "Karnegi Evropa" Štefan Lene.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane