• Milan Ivanović i Marko Jakšić o lokalnim izborima na KiM

  Predstavnici Srpskog nacionalnog veća severnog KiM i Zajednice srpskih opština i naselja KiM Milan Ivanović i Marko Jakšić ističu važnost održavanja lokalnih izbora na Kosovu. Oni smatraju da je raspisivanje lokalnih izbora prevara.

 • Održan protest Srba u Gornjem Kuscu kod Gnjilana

  U organizaciji Jedinstvene srpske liste (JSL) u Gornjem Kuscu kod Gnjilana danas je održan protest Srba zbog sve učestalijih hapšenja Srba u ovom regionu. Protestu je prisustvovalo oko dve stotine meštana ovog kraja a organizatori su zatražili da se hitno prestane sa maltretiranjima ljudi u ovom delu Kosova i Metohije.

 • Odbor o Kosovu sutra o lokalnim izborima

  Sednica skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju, na kojoj će biti razmatrana pitanja u vezi sa održavanjem lokalnih izbora na Kosovu i Meothiji, biće održana sutra.

 • Srbi i KFOR bez dogovora o kretanju EULEKS-a

  Predstavnici Srba sa severa Kosova preneli su na sastanku u Zvečanu predstavnicima međunarodnih misija u Pokrajini da bi jednostrani potezi KFOR-a i EULEKS-a u narednom periodu mogli da ugroze bezbednost na ovom području.

 • I.Dačić: Izbori na KiM su raspisani i to je završena priča

  Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je u Kraljevu da je predsednica Narodne skupštine raspisala izbore na Kosovu i Metohiji i da je time je svaka priča završena, mada je bilo pritisaka međunarodne zajednice da se izbori na Kosovu ne raspisuju.

 • R. Nedeljković: Pronaći odgovorne za poslednje incidente

  Načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković najoštrije je osudio najnovije događaje koji su se desili u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu u kojima je oštećena imovina KEP banke, autobus Kosmet-prevoza i vozilo direktora Doma zdravlja u Zvečanu Siniše Jakovljevića.

 • Gračanica: “Ja nemam talenat”

  Alternativni kulturni centar i NVO Centar za mir i toleranciju, večeras organizuju zabavu za mlade pod nazivom, "Ja nemam talenat, nemaš ga ni ti ,pa šta!?".

 • Stefanović: Primeniti dogovoreno

  Borislav Stefanović i ministar inostranih poslova Češke Karel Švarcenberger saglasili su se da je neophodno primeniti rešenja postignuta u dijalogu.

 • R. Nojkić: Pošta na KiM ne prestaje sa radom

  „Pošta Srbije“ na Kosovu i Metohiji neće prekidati sa radom, uprkos privođenjima četvorice radnika koja su se dogodila na prelazu Bela Zemlja“, izjavio Ranđel Nojkić gostujući u Jutarnjem dnevniku KIM radija.

 • Tači prihvatio fusnotu radi susreta sa Obamom

  Predsednik Vlade Kosova Hašim Tači pristao je na pominjanje Rezolucije 1244 UN u fusnosti pri regionalnom predstavljanju Prištine tek kada mu je američki diplomata Vilijams Berns obećao susret sa predsednikom SAD Barakom Obamom u Beloj kući.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane