• Odbor za KiM: Na sednici bez raspave o dijalogu

  Odbor Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju ni danas nije raspravljao o poslednjoj rundi dijaloga Beograda i Prištine, kada je postignut dogovor o regionalnom predstavljanju Kosova, pošto predstavnici Vlade Srbije nisu došli na sednicu.

 • G.Arsić: Neizvesno održavanje lokalnih izbora na Kosovu

  Iako je predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović raspisala lokalne izbore i na teritoriji Kosova i Metohije, načelnik Kosovskog okruga Goran Arsić kaže da je još uvek neizvesno da li će oni biti održani.

 • Istraga protiv Sejdijua i Krasnićija

  Okružno tužilaštvo u Prištini počelo je istragu protiv bivšeg predsednika Kosova Fatmira Sejdiua i predsednika Skupštine Kosova Jakupa Krasnićija zbog nepoštovanja zakona o pomilovanju.

 • Gnjilane: Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo

  Kosovska policija u Gnjilanu uhapsila je danas tri osobe osumnjičene za provalu, ubistvo I. Kciku (50)  i ranjavanje H. Kciku (53) iz naselja Bela Zemlja u regionu Gnjilana, saznaje KIM radio.

 • Srbi zaustavili vozila EULEKS-a i KFOR-a

  Srbi su juče zaustavili po dva vozila EULEKS-a i KFOR-a u mestu Doljane kog Zvečana zbog nepoštovanja ranijeg dogovora da se samo jednom u 24 časa prema administrativnim prelazima mogu kretati najviše po tri vozila EULEKS-a  u pratnji KFOR-a pod uslovom da ne prevoze kosovske carinike i pogranične policajce.

 • Drevs: Ne zanimaju nas izbori na Kosovu

  Komandant Kfora Erhard Drevs izjavio je da Kfor ne zanima pitanje održavanja lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji i da to nije pitanje kojim bi se Kfor bavio.

 • Pucano na radnike KEK-a

  Na radnike KEK-a pucano je juče iz vatrenog oružja, nakon organizovane akcije isključenja struje neredovnim platišama u selu Letance u opštini Podujevo,  potvrđeno KIM radiju u ovoj korporaciji. U napadu nije bilo povređenih.

 • E. Drevs: Decentralizovane opštine primer severu

  „Uspeh koji su opštine sa većinski srpskim stanovništvom postigle u integraciji treba da posluži  kao primer i građanima sa severa Kosova“, izjavio je, tokom svog boravka u Klokotu, komandant KFOR-a Erhard Drevs.

 • Proces pomirenja svuda jednako težak

    

  Savetnica generalnog sekretara UN Ban Ki – Muna za pitanja ratnih zločina Jasmin Suka danas je u Gračanici predstavnicima nevladnog sektora predstavila osnovne ideje u cilju pomirenja naroda i država u sukobu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane