• Dan odluke za Srbiju

  Lideri zemalja članica Evropske unije večeras će, prvog dana zasedanja Saveta EU, odlučivati o statusu Srbije za kandidata za pridruživanje, a u Briselu vlada potpuni konsenzus da je Srbija ispunila sve kriterijume.

 • Akustik duo u Gračanici

    

  Mladi Akustik duo iz Štrpca sinoć je u prepunom Džingis pabu, nastupio po prvi put u Gračanici.

 • Hašim Tači i Ketrin Ešton razgovarali u Briselu

  Visoka predstavnica Evropske unije (EU) za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton sastala se danas sa premijerom Kosova Hašimom Tačijem. Tokom razgovora  sagovornici su se istakli značaj sporazuma o regionalnom predstavljanju. 

 • B.Stefanović: Sledi konkretno rešavanje problema KiM

  Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je danas da očekivano dobijanje statusa kandidata za Srbiju a zatim i početak pregovora sa EU pokazuje da će ova zemlja "definitivno ući u EU u narednom periodu".

 • Evropski parlament pozdravlja napredak u dijalogu

  Evropski parlament (EP) pozdravlja bitan napredak u dijalogu Beograd-Priština i ponovo naglašava da jedino rešenja postignuta kroz pregovore "mogu trajno otkloniti zategnutosti u regionu", navodi se u predlogu rezolucije o Srbiji koju je danas u Briselu usvojio Spoljnopolitički odbor EP.

 • Miting u Kosovskoj Mitrovici: Hoćemo izbore a ne carine

  Predstavnici Srpskog nacionalnog veća i pojedini predstavnici opozicionih stranaka u Skupštini Srbije održali su miting u Kosovskoj Mitrovici sa koga su vlastima poručili da žele izbore, a ne cerine na severu Kosova. Takođe je zatraženo da se ponište postignuti sporazumi sa Prištinom, javlja dopisnik KIM radija iz Kosovske Mitrovice.

 • Zahtev da konzilijum lekara pregleda uhapšene Srbe

  Kolegijum lekara Doma zdravlja u Gračanici uputio je zahtev šefu EULEKS-a Gzavije de Marnjaku da uhapšenim Srbima iz Kosovskog Pomoravlja omogući lekarski pregled od strane lekara ove zdravstvene ustanove.

 • Srbija dobila status kandidata

  Šefovi država i vlada 27 zemalja članica EU odlučili su da Srbiji dodele status kandidata za članstvo u Evropskoj Uniji.
   

 • Tadić: Otvorena vrata prosperitetu

  Predsednik Boris Tadić čestitao je građanima dobijanje kandidature i rekao da će taj status otvoriti vrata prosperitetu. Srpski predsednik dobija nagradu Saveta Evrope.

 • S. Žbogar posetio Gračanicu

  Specijalni predstavnik EU  i šef kancelarije EU na Kosovu, Samuel Žbogar posetio je Gračanicu gde je imao odvojene sastanke sa predsednikom opštine Bojanom Stojanovićem i Radom Trajković poslanicom Skupštine Kosova i liderom Evropskog pokreta Srba.

 • Studija izvodljivosti za Kosovo

  Evropski komesar za proširenje Štefan File rekao je u Briselu da Priština treba da radi na dugoročnoj agendi za sever Kosova.

 • O. Ivanović: Moramo promeniti odnos prema radu

  “Kandidatura je usputna stanica do momenta kada će Srbija postati punopravna članica EU. U međuvremenu, moraćemo mnogo toga da promenimo i da od Srbije napravimo efikasniju, uređeniju i ekonomski jaču zemlju”, izjavio je za KIM radio Oliver Ivanović.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane