• Boban Stanković umesto Rikala?

  Prištinski mediji pišu da bi novi ministar poljoprivrede u Vladi Kosova mogao da bude Boban Stanković, kadar Samostalne liberalne stranke.

 • "Mlad čovek, pre svega, želi slobodu"

  "Mislim da je umetniku potrebno da bude slobodan čovek, da slobodno razmišlja, da može slobodno da iskaže svoje emocije, onako kako on misli, a ne kako mu drugi diktiraju", navela je gošća emisije "Život i umetnost" slikarka Vesna Sekulić.

 • Osuđeni ratni zločinac savetnik kosovskog premijera Ramuša Haradinaja

  Suljejman Seljimi, bivši komandant OVK, iako je osuđen na Kosovu za ratni zločin protiv civilnog stanovništva, i još uvek izdržava kaznu imenovan je za političkog savetnika kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, prenosi portal Zeri. Otkako se nalazi na uslovnom otpustu, Seljimi je bio i gost u kabinetu kosovskog premijera i predsednika, koji Seljimija vide kao „generala slobode“ i „živog heroja“. Otvoreno veličanje lika i dela osuđenog ratnog zločinca na Kosovu od strane najviših zvaničnika, kao i njegovo angažovanje u kabinetu kosovskog premijera još uvek nije izazvalo reakcije niti zvaničnika, niti organizacija civilnog društva.

 • "Trepča" neophodna za opstanak srpskog naroda

  Pomoćnik direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković rekao je za RTS da Priština želi da protera srpski narod, što se vidi na primeru usvajanja nacrta statuta "Trepče". Srbija će učiniti sve da "Trepča – Sever" nastavi da funkcioniše, poručuje Petković.

 • Sedmi put srušena ploča nestalim novinarima Đuru Slavuju i Ranku Pereniću

  Ploča postavljena na mestu gde su 21. avgusta 1998. godine oteti novinari Đuro Slavuj i Ranko Perenić porušena je i odnesena sedmi put za poslednjih šest godina. Nedaleko od mesta gde je bila pronašli su je predsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) na Kosovu Budimir Ničić i član Uprave UNS-a Živojin Rakočević.

 • Dačić: Ponašanje Prištine potvrda da se o Кosovu mora raspravljati u UN

  Trenutno se u Savetu bezbednosti UN vodi borba hoće li uopšte u februaru biti održana sednica o Кosovu i Metohiji. Ministar Ivica Dačić kaže da je Ekvatorijalna Gvineja iskazala veliko herojstvo što je do kraja insistirala na sednici, ali su usvajanje mesečnog dnevnog reda sprečile svojim protivljenjem SAD, Velika Britanija, Nemačka i Poljska.

 • Rikalo: U Prištini vlada atmosfera ko će koga da prevari

  Poslednjih 20 godina u Prištini je vladao mehanizam „kako Amerikanci kažu“, ali je on poslednja dva meseca nestao, kaže Nenad Rikalo za RTS. Ističe da u Prištini vlada atmosfera ko će koga da prevari, pri čemu je Haradinajeva struja dobila veliku popularnost na taksama, dok Tačijev PDK vodi koliko-toliko politiku usklađenu sa SAD. Borićemo se na sve moguće načine, svim političkim sredstvima da odbranimo interes Brezovice, „Trepče“, Gazivoda, Srba u enklavama, poručio je Rikalo.

 • Priština usvojila budžet i Nacrt Statuta "Trepče"

  Poslanici kosovske skupštine usvojili su budžet za ovu godinu u iznosu od 2,3 milijarde evra, kao i Nacrt Statuta "Trepče", koji podrazumeva da ovaj kombinat postane akcionarsko društvo. Prethodno je usvojen Nacrt zakona o zadacima, odgovornostima i nadležnostima prištinske delegacije u dijalogu s Beogradom.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane