• Dan ljubavi i vina

  Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Svetog Trifuna, zastitnika vinogradara. Istovremeno, rimokatolička crkva obeležava Dan ljubavi, Svetog Valentina.

 • “Svašta nešto se zove muzikom danas”

  Mladi muzičari sa Kosova, Emir Hasani, Danilo Đurić Londan i Džemalj Mustafa kažu da ovim podnebljem vlada nekvalitetna “turbo folk” muzika i skupa produkcija kojom izvođači pokazuju kako je u društvu sve “idealno”, od skupih kola, mnogo novca, zgodnih i golišavih devojaka, dok u stvarnosti “krpimo kraj s krajem”.

 • Jevtić i Eide: Kompromisom do dijaloga

  Dijalog između Beogada i Prištine nema alternativu i potrebno je da se pitanje odnosa dva najveća naroda na Zapadnom Balkanu konačno reguliše kompromisom oko pitanja Кosova, složili su se potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić i norveški diplomata i bivši specijalni izaslanik generalnog sekretara UN za Кosovo, Кai Eide.

 • Isplata dečijeg dodatka po odluci Vlade, ali nejasno kada

  Do isplate dečijeg dodatka za korisnike ovog programa na prostoru Kosova i Metohije doći će tek nakon usvajanja predloga Kancelarije za KiM o korišćenju finansijskih sredstava na ime pružanja pomoći domaćinstvima na Kosovu i Metohiji od strane Vlade Republike Srbije.

 • Montgomeri upozorava: Pazite se provokacija Prištine

  Sve dok SAD i EU ne budu spremne da konkretno kazne kosovske Albance, na primer ukidanjem finansijske pomoći, oni neće odustati od sadašnjeg ponašanja, uveren je bivši američki ambasador u Srbiji Vilijam Montgomeri.

 • U Mitrovici i Leposaviću dva slučaja fizičkog nasilja

  Kosovska policija u svom dvadesetčetvoročasovnom izveštaju zabeležila je dva slučaja fizičkog nasilja do kojih je došlo u Mitrovici i Leposaviću. U prvom slučaju Albanac je napao Srbina zbog duga, dok je u Leposaviću sin napao oca.

 • RSE: Tači 2013. obećao da KSB neće ići na sever bez saglasnosti Kfora

  Pedsednik Kosova Hašim Tači je 2013. godine obećao NATO da Kosovske snage bezbednosti (KSB) neće ići na sever Kosova, bez saglasnosti Kfora i u vezi toga postoji razmena pisama između tadašnjeg premijera Hašima Tačija i bivšeg generalnog sekretara Andreasa Foga Rasmusena, prenela je Radio Slobodna Evropa (RSE).

 • Moskva: Zataškavanje zločina na Kosovu – neprihvatljivo

  Neprihvatljivo je da se zataškavaju najstrašniji zločini na Kosovu, poručila je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, ističući da tema trgovine ljudskim organima treba da ostane predmet pune pažnje javnosti.

 • Bumerang efekat prištinskih taksi – kolaps vlade i sankcije

  Ni posle pisma i pritiska američkih zvaničnika Ramuš Haradinaj ne odustaje. Sinoć je ponovio da takse od 100 odsto na proizvode iz Srbije i BiH neće biti suspendovane i upozorio šeficu evropske diplomatije Federiku Mogerini da će "ostati bez dijaloga" ukoliko ga bude povezivala sa taksama.

 • Drecun: Amerika može da disciplinuje i Tačija i Haradinaja

  Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun veruje da će se naći način da se ukinu takse koje je Priština uvela za srpsku robu, i ističe da kosovski predsednik i premijer moraju da nađu "izlaznu strategiju" iz situacije u koju su sami sebe doveli kako ne bi ostali bez podrške "sponzora kosovske nezavisnosti".

 • Priština spremila platformu za dijalog

  Kosovski premijer Ramuš Haradinaja izjavio je, nakon novog sastanka sa Hašimom Tačijem i Kadrijem Veseljijem, da imaju gotov predlog platforme za dijalog sa Beogradom.

 • Praznik vina i duhovnosti u Velikoj Hoči

  Koga nanese put u Veliku Hoču, taj iz ovog metohijskog sela ne može da ode bez osmeha i potpuno trezan. Ovaj kraj poznat je po dobrom vinu, velikom broju vinara i srdačnom gostoprimstvu. Tako je i danas bilo na praznik Svetog Trifuna.

 • Vučić: U Prištini usijane glave, nisam optimista

  Nikada nikome nećemo dozvoliti da proteruje, unižava, napada srpski narod na KiM ili bilo gde drugo gde naš narod živi, poručio je predsednik Aleksandar Vučić u Loznici, tokom kampanje "Budućnost Srbije".

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane