• Zakon o strateškim investicijama u skladu sa Ustavom

  Ustavni sud Kosova je objavio odluku o oceni ustavnosti Zakona o strateškim investicijama kojom se konstatuje da je taj zakon u skladu sa Ustavom Kosova. Zahtev za ocenu ustavnosti su podneli poslanici Srpske liste.

 • Saslušan Haradinaj, odluka o izručenju 9. februara

  Bivši komandant OVK Ramuš Haradinaj saslušan je pred francuskim sudom, javlja "Indeks onlajn". Ročište na kojem će biti odlučeno o njegovom eventualnom izručenju biće održano u četvrtak, 9. februara, piše "Zeri".

 • Sporazum o učešću Srba u institucijama

  U novoj emisiji Sporazum govoriće se o učešću Srba u kosovskim insitucijama, u svetlu sastanaka predstavnika Prištine i Beograda na najvišem političkom nivou i posle niza događaja koji su zaoštrili međusobne odnose.

 • Haradinaj pred francuskim sudom

  Predsednik Alijanse za budućnost Kosova i bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj danas će se ponovo pojaviti pred sudom u Kolmaru, u Francuskoj.

 • "Tekst RTK podstiče jezik mržnje"

  Savet za štampu Kosova smatra da je Radio-televizija Kosova tekstom “Otkrivena mreža ruske špijunaže na Kosovu” prekršila poglavlje Kodeksa o istinitom izveštavanju, kao i poglavlje protiv podsticanja jezika mržnje.

 • ’’Pitanje trenutka kada će se mnogi odseliti’’

  Umesto rešavanjem socijalnih problema građana, vladavinom prava, korupcijom, kriminalom i raznim oblicima diskriminacije, kosovski političari na svim nivoima se mesecima unazad bave podizanjem tenzija i međusobnim prepucavanjima.

 • “Zid treba da uklone oni koji su ga postavili“

  Dok se u Briselu nastavljaju razgovori delegacija Beograda i Prištine, na Kosovu je problem potporni zid koji je izgrađen u severnom delu Kosovske Mitrovice. Albanci traže njegovo uklanjanje i prete rušenjem, Srbi su protiv.

 • Opozicija traži ostavku vlade Ise Mustafe

  Uoči nastavka dijaloga Beograda i Prištine, a zbog nesprovođenja Rezolucije kosovske skupštine o rušenju potpornog zida uz severnu stranu mosta u Kosovskoj Mitrovici, predstavnici opozicionih stranaka na Kosovu zatražili su ostavku vlade premijera Ise Mustafe.

 • Mogerini: Dijalog važan za region i EU

  Visoka predstavnica za spoljnu politiku EU Federika Mogerini izjavila je da je ohrabrena konstruktivnim zalaganjem Beograda i Prištine u novoj rundi dijaloga i dodala da je taj proces važan za region i EU.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane