• Završne pripreme za referendum

  “Sve pripreme za održavanje referenduma u četiri opštine na severu Kosova i Metohije 14. i 15. februara privode se kraju”, izjavio je član opštinske komisije za sprovođenje referenduma u Zvečanu zadužen za odnose sa javnošću, Ljubomir Radović.

 • H.Tači: Planovi Srbije neprihvatljivi

  Premijer Kosova Hašim Tači ocenio je da je plan u četiri tačke predsednika Srbije Borisa Tadića neprihvartljiv i dodao da Srbija ne treba da gubi vreme pripremajući bilo kakve planove.

 • SB UN: Istražiti trgovinu organima

  Predstavnici vodećih država članica Saveta bezbednosti UN su se saglasili da je potrebno sprovesti istragu o trgovini organima kosovskih Srba.

 • Fejt: Referendum beznačajan jer ga niko ne priznaje

  Šef Međunarodne civilne kancelarije Piter Fejt izjavio je danas da rezultat najavljenog referenduma na severu Kosova neće imati nikakvog uticaja, jer ga međunarodna zajednica, uključujući Evropsku uniju i Ujedinjene nacije, ne priznaje.

 • Sve je spremno za referendum na severu Kosova

  Sve radnje predviđene za sprovođenje referenduma u četiri opštine na severu Kosova, koji je najavljen za 14. i 15. februar, privode se kraju. Glasačka mesta biće otvorena od 7 do 19 časova. Glasaće se na 82 biračka mesta a pravo glasa ima oko 35.500 građana.

 • Problemi Hitne službe zbog poledice na putevima

  Broj poziva Hitne službe Doma zdravlja u Lapljem Selu od jutros je povećan. Najviše se javljaju pacijenti sa povredama koštano zglobnog sistema. Dr Dejan Milanović u izjavi za Radio KIM kaže da su povrede posledica velike poledice na putevima.

 • Stefanović sa Martonjijem o dijalogu

  Šef beogradskog tima u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović razgovarao je u Budimpešti sa ministrom spoljnih poslova Mađarske Janošem Martonjijem o toku dijaloga.

 • Prohodni putevi na centralnom Kosovu

  Putevi u selima na centralnom Kosovu koji su prethodnih dana bili potpuno zavejani od jutros su prohodni za saobraćaj. Na pojedinim deonicama sneg pored puta dostiže visinu i do dva metra. Opština Gračanica još uvek ne razmišlja o uvođenju vanrednog stanja.

 • Otežano snabdevanje hranom

  Narodna kuhinja "Majka Devet Jugovića" u novobrdskom selu Prekovce zbog visokih snežnih nanosa i niskih temperatura nije u mogućnosti da svim korisnicima dostavi hranu.

 • Požar u TV studiju Medija centra

  Sinoć, između 2 i 3 h, u TV studiju Medija centra u Čaglavici izbio je požar. Uzrok požara je najverovatnije, kvar na električnoj mreži.

 • Povećana potražnja za ogrevnim drvetom

  U Gračanici i okolini je poslednjih dana povećana potrošnja ogrevnog drveta zbog višednevne izuzetno niske temperature koja se spušta i ispod minus 20 stepeni.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane