• Srpski novinari i NVO sektor protiv RTK 2

    

  Predstavnici srpske medijske zajednice i nevladin sektor na Kosovu ponovili su da žele osnivanje srpskog TV kanala koji bi bio nezavisan od Radio televizije Kosova (RTK). Oni upozoravaju na kršenje međunarodnih i lokalnih zakona. S druge strane uprava RTK saopštava da je tehnički  spremna da pod svoj kišobran stavi novi srpski TV kanal koji će izabrati svoj način delovanja.

 • H.Tači: Sa Tadićem samo o priznanju Kosova

  Kosovski premijer Hašim Tači još jednom je izrazio spremnost da se sastane s predsednikom Srbije Borisom Tadićem, ali je precizirao da tema razgovora može biti samo - priznanje Kosova.

 • EK: Zemljište na Kosovu zatrovano

  Poljoprivredno zemljište na Kosovu je zatrovano, a konzumiranje voća, povrća, mesa ili mlečnih proizvoda, putera i sira kojima se hrane građani Kosova može da ima smrtonosne posledice, navodi se u najnovijem izveštaju Evropske komisije.

 • K.Mitrovica: Studenti bez grejanja

  Gradska toplana u Kosovskoj Mitrovici ostala je bez mazuta zbog čega su od petka bez grejanja studentski domovi, jedan deo stambenih zgrada, fakulteti i školske ustanove.

 • Otvoren Centar za azilante u Lipljanu

  Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi i šef kancelarije Evropske komisije za vezu u Prištini Kristof Stok otvorili su Centar za azilante u mestu Magura kod Lipljana.

 • Žbogar: Implementacija dogovora prioritet

    

  Predstavnici Misije EULEKS i EU predstavili su plan rada za 2012. godinu na prijemu kome su prisustvovale brojne zvanice iz političkog, ekonomskog i kulturnog života Kosova, strane diplomate, predstavnici KFOR-a i novinari.

 • Zakazana sednica odbora za KiM

  Predsednik odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije Ljubomir Kragović zakazao je za danas, 7. februara, sednicu tog odbora na kojoj će se razmatrati Izveštaj o aktivnostima Vlade Srbije na stabilizovanju situacije na Kosovu i Metohiji u periodu od 1. novembra prošle do 31. januara ove godine.

 • Zaobilazni putevi na severu Kosova neprohodni

  Na severu Kosova od jutros potpuno neprohodni alternativni putevi Zvečan-Novi Pazar preko Banjske i Rudine i put Leposavić-Novi Pazar preko Tresave. Zbog nedostatka mazuta, oko 600 studenata bez grejanja u studentskom centru. U Kosovskoj Mitrovici na snazi restrikcije struje.

 • Njujork: Razmatranje Ban Ki Munovog izveštaja o KiM

  U sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku sutra će biti održana sednica na kojoj će biti razmotren najnoviji izveštaj generalnog sekretara UN o Kosovu i Metohiji, a u okviru rasprave i aktivnosti specijalnog tima za istragu o navodima o trgovini ljudskim organima.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane