• Savet bezbednosti u sredu o Kosovu

  U Savetu bezbednosti UN u Njujorku u sredu, 8. februara, biće održana sednica posvećena Kosovu i Metohiji na kojoj će biti predstavljen redovni tromesečni izveštaj generalnog sekretara Ban Ki Muna.

 • MKG: Neophodna dobra volja za normalizaciju odnosa

  Ukoliko Srbija pokaže dobru volju u pravcu normalizacije odnosa i prilika na Kosovu, Evropska unija bi trebalo da joj u martu odobri status zemlje kandidata za članstvo, poručila je Međunarodna krizna grupa (MKG) u najnovijem izveštaju.

 • A:Vlasi: Razgovori s Tadićem ako se ne ponaša kao Milošević

  „Priština neće unapred postavljati priznavanje Kosova kao uslov za razgovore premijera Kosova s predsednikom Srbije. Prihvatiće razgovore samo ako je tema uređenja odnosa dve države koji su problematični”, rekao je za “Blic” Azem Vlasi, advokat i politički analitičar iz Prištine.

 • Samoopredeljenje planira nastavak protesta

  Predsednik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti boravio je u Nemačkoj, gde se sastao sa albanskom dijasporom, ali i predstavnicima vlasti. Kurti je sagovornicima preneo da Samoopredeljenje planira nastavak započetih protesta.

 • Zbog snega i mraza sedmodnevni raspust i školama na KiM

  Osnovne i srednje škole kao i predškolske ustanove na Kosovu i Metohiji prekinuće nastavu od 6.do 10. februara zbog niskih temperatura shodno preporuci ministarstva. Na pet dana biće prekinut i boravak dece u vrtićima a ispitni rokovi će biti odloženi ili grupisani u jednom danu. 

 • Izveštaj o trgovini organima u sredu pred SB UN-a

  EULEKS u sredu podnosi Savetu bezbednosti UN izveštaj o trgovini organima na Kosovu. Iako operativne pojedinosti zbog tajnosti istrage ne mogu biti obelodanjene, to ne znači da nije ostvaren napredak, kaže portparol Euleksovog specijalnog istražnog tima.

 • M. Ivanović: Imamo pravo na mišljenje

  Predsednik Srpskog nacionalnog veća severnog KiM Milan Ivanović, koji podržava organizovanje referenduma, za Dojče vele kaže da Srbi sa severa imaju pravo da se izjasne da li će ostati u okvirima institucija države Srbije.

 • Trinaest godina od Rambujea

  Navršava se 13 godina od početka konferencije o rešavanju kosovske krize u Rambujeu. Konferencija nije uspela, 24. marta usledilo je bombardovanje SRJ, a u junu povlačenje jugoslovenske vojske i policije sa Kosova.

 • B.Bećaj: Kosovu nedostaju važni elementi državnosti

  “Suština države zavisi od vladavine zakona. Ako imamo nagomilano više od 300.000 predmeta u sudovima, što znači da se protiv svakog četvrtog-petog građanina Kosova vodi neki postupak, kako se može govoriti o konsolidaciji vlasti", kaže Beljulj Bećaj.

 • Žbogar preuzima dužnost na Kosovu

  Slovenački diplomata Samuel Žbogar danas u Prištini preuzma dužnost specijalnog predstavnika Evropske unije (EU) na Kosovu, saopšteno je iz EULEKS-a.

 • G. Arsić: Osim mraza razlog za prekid nastave i ušteda ogreva

  Odluka o sedmodnevnom raspustu, zbog niskih temperatura, koju su lokalne samouprave na Kosovu donele, odnosi se na sve školske i predškolske objekte, čak i na one do kojih je moguće doći, kaže načelnik kosovskog okruga Goran Arsić i dodaje da će škole i vrtići u ovoj nedelji uštedeti ogrev.

 • SPOT predlaže formiranje Državnog saveta za KiM

  Srpski pokret otpora (SPOT) danas je po drugi put dostavio Kabinetu Predsednika Republike Borisa Tadića i Vladi Republike Srbije, predlog za formiranje Državnog saveta za Kosovo i Metohiju, u kome se insistira da, uz poštovanje Rezolucije 1244 SB UN i njene nadgradnje, dođe do promene politike, načina njenog  vođenja, i njenoj novoj organizaciji i racionalizaciji.

 • D. Đoković: Podrška referendumu

  Poslanik Demokratske stranke u Skupštini Srbije iz Kosovske Mitrovice Dragiša Đoković izjavio je da lokalni i parlamentarni izbori treba da budu raspisani na Kosovu svuda gde je moguće i da podržava održavanje srpskog referenduma na severu Kosova.

 • E. Rajhel: Kampanja Samoopredeljenja je politički nezrela

  Kampanju pokreta „Samoopredeljenje“ u kojoj se traži da na međunarodnim skupovima Kosovo bude predstavljeno nazivom „Republika Kosovo“ ambasador Savezne Republike Nemačke na Kosovu Ernst Rajhel ocenjuje kao „političko obdanište“.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane