• Rasmusen: Dijalog od životne važnosti

  Generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen izjavio je u Briselu da je dijalog Beograda i Prištine od životne važnosti i da se mora nastaviti da bi doveo do konkretnih rezultata.

 • Florida: Albanac sa Kosova osumnjičen za terorizam

  Tužilaštvo na Floridi je saopštilo da je dvadesetpetogodišnji Amerikanac Samir Osmakac, koji je rođen na Kosovu, optužen da je nameravao da koristi oružje za masovno uništenje, u sklopu zavere islamskih ekstremista, javlja danas AP.

 • Duvanski dim najveći uzročnik karcinoma pluća

    

  Prema podacima lekara Doma zdravlja u Gračanici duvanski dim je i dalje najveći uzročnik za nastanak karcinoma pluća. U Opštini Gračanica tvrde da se Zakon o zabrani pušenja na javnim mestima poštuje.

 • K. Pantić: Referendum po planu

  Predsednik opštine Kosovska Mitrovica, Krstimir Pantić, izjavio je da će referendum na severu Kosova biti održan kada je i planiran.

 • Povećan broj narko grupa na Kosovu

  Prema podacima policije Kosova, tokom 2011. godine povećan je broj kriminalnih grupa koje se bave trgovinom drogom, ali je bilo i više uhapšenih zbog tih krivičnih dela.

 • Sneg zavejava Metohiju

  Sneg koji od jutros neprekidno pada u Metohiji otežava saobraćaj, snabdevanje strujom, rad škola i zdravstvenih insitucija.

 • Tadić spreman za konstruktivan razgovor sa Tačijem

  Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je spreman da se sastane sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem samo ukoliko bi taj razgovor bio u funkciji rešavanja problema na Kosovu i Metohiji, a ne u funkciji promocije kosovske državnosti, simboličnog nadgornjavanja ili političkog folklora.

 • B. Tadić: Ne možemo živeti u zaleđenom konfliktu

  Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da njegov zadatak nije samo razgovor s predstavnicima kosovskih Albanaca, "do kojeg će pre ili kasnije doći" već i da ubedi u realističnost svog plana u četiri tačke za Kosovo, one koji vode međunarodnu politiku, a koji su dosad u vezi s njim davali i pozitivne i negativne odgovore.

 • I. Dačić: SAD da pokaže više razumevanja za Srbiju

  Zamenik premijera Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, izjavio je da bi SAD trebalo da pokažu više razumevanja i sluha za stavove Srbije u vezi sa pitanjem Kosova, jer bi svojom sadašnjom politikom "mogle da oteraju Srbiju na drugu stranu".

 • Edita Tahiri primila delegaciju Albanaca sa juga Srbije

  Potpredsednica kosovske vlade i šefica pregovaračkog tima Prištine  Edita Tahiri primila je delegaciju Albanaca sa juga Srbije sa kojima je razgovarala o političkoj situaciji, životu Albanaca u ovom delu i mogućnostima za rešavanje njihovih problema u tehničkom dijalogu koji se vodi u Briselu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane