• Počelo odvoženje smeća

  Posle više od dve nedelje počelo je odvoženje smeća na teritoriji opštine Gračanica. Opština je angažovala novu komunalnu službu pa se očekuje da svi kontejneri u toku dana budu ispražnjeni.

 • M. Jakšić: Izbori važni za Srbe na KiM

  Raspisivanje izbora na svim nivoima na Kosovu i Metohiji je važno za srpski narod i time bi se pokazalo da smo deo Države Srbije, izjavio je Marko Jakšić za Radio KIM.

 • Čija će biti nova srpska televizija na Kosovu?

    

  Nacrt Zakona o srpskom TV kanalu, čije je osnivanje predviđeno planom Martija Ahtisarija, ušao je u skupštinsku proceduru. I dok predstavnici srpskih medija na Kosovu i dalje smatraju da to treba da bude nezavisan TV kanal predstavnici RTK i međunarodne zajednice zalažu se za jedinstvenu strukturu delovanja u okviru kosovskog javnog servisa.

 • Kuper nastavlja konsultacije

  Stavovi Beograda i Prištine o predstavljanju Kosova na regionalnim skupovima nisu "nepremostivi" i ima prostora da se kroz dodatne konsultacije dođe do nacrta rešenja, piše danas Koha ditore, pozivajući se na neimenovanog visokog funkcionera Evropske unije.

 • Kvarovi otklonjeni, restrikcije struje smanjene

  Kvar na dalekovodu u Gračanici prouzrokuvan lošim vremenom otklonjen je danas oko 11 časova, a pola sata kasnije i Blok B2 Termoelektrane Obilić ponovo je krenuo sa radom, tako da će biti smanjene  i restrikcije električne energije, saznaje KIM radio.

 • Kongresmeni pokazali razumevanje za Dačićevu ideju o KiM

  Potpredsednik vlade Srbije Ivica Dačić razgovarao je sa američkim kongresmenima Majklom Tarnerom i Dejnom Rorabaherom koji su "pokazali razumevanje" za njegovu ideju o "pravednom razgraničenju koje će omogućiti da se zadovolje srpski interesi na Kosovu i Metohiji", saopštio je MUP Srbije.

 • Bez nuspojava posle srpskih prehrambenih proizvoda

  Iako su se pojedini srpski proizvodi našli na meti udruženja potrošača Kosova, sinoć je iz Alternativnog kulturnog centra poslata jasna poruka - uz srpske proizvode, bez ikakve bojazni, može se uživati i dobro se zabaviti.

 • Tači spreman da se sastane sa Tadićem

  Kosovski premijer Hašim Tači izjavio je da je spreman da se sretne sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem radi, kako je rekao, razmatranja svih problema koje otežavaju odnose između Kosova i Srbije.

 • KEK: Zbog velike potrošnje pojačane restrikcije struje

  Kosovska elektro korporacija (KEK), zbog kvarova na pojedinim blokovima Termoelektrane Obilić, od jutros radi smanjenim kapacitetom, zbog čega će biti pojačane restrikcije i u grupi A, potvrđeno je KIM radiju u KEK-u.

 • N. Berns:Srbija da prihvati pravo Kosova na nezavisnost

  Bivši državni podsekretar SAD Nikolas Berns pozvao je Srbiju da prihvati pravo Kosova da postoji kao nezavisna država, ali je i ukazao na potrebu da se poštuju prava srpske zajednice i da se reši problem korupcije na Kosovu.

 • Predstavnici kosovske vlasti i opozicije u večerašnjem Dogovoru!?

  Emisija Dogovor!? KIM radija na programu je večeras od 20 sati na kanalima televizija Herc, Mir i Puls. Gosti 20. izdanja emisije su Nenad Rašić, ministar za rad i socijalna pitanja u Vladi Kosova i Vesna Mikić, poslanica Jedinstvene Srpske liste u Skupštini Kosova.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane