• Slobodan Petrović i Samuel Žbogar o severu Kosova

  Stabilizacija situacije na severu Kosova bila je glavna tema razgovora između zamenika premijera i ministra lokalne samouprave, Slobodana Petrovića i šefa kancelarije specijalnog predstavnika Evropske Unije na Kosovu, Samuela Žbogara danas u Prištini.

 • Mogući nemiri na Kosovu?

  Premijer Kosova Hašim Tači pozvao je snage bezbednosti da budu spremne i oprezne u narednim danima, jer se mogu očekivati nemiri, prenosi Koha ditore.

 • Tadić: Dalje od rešenja za regionalno predstavljanje

  Srbija je danas dalje od rešenja za regionalno predstavljanje Prištine nego što je bila u utorak uveče, ocenio je predsednik Srbije Boris Tadić i napomenuo da u ovom trenutku "ne može da iskaže optimizam" kada je reč o kandidaturi za članstvo u Evropskoj uniji.

 • V. Jeremić: Očekujem dogovor u Briselu

  Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas da je stav Beograda da glas svih treba da se čuje u regionalnoj debati i izrazio nadu da će se u okviru dijaloga naći rešenje za regionalno predstavljanje Prištine, iako postoje ograničenja koja treba uzeti u obzir.

 • U Briselu danas nastavak dijaloga

  Razgovor Beograda i Prištine nastaviće se danas pošto dve strane ni posle devetočasovnog razgovora juče nisu postigle sporazum o regionalnom predstavljanju Kosova.

 • Uklonjena barikada kod Jarinja

  Barikada koja je bila postavljena na putu Raška - Leposavić, ispred administrativnog prelaza Jarinje na teritoriji centralne Srbije, uklonjena je nešto iza ponoći, javlja naš dopisnik sa severa Kosova.

 • Za Vladu Kosova 1244 kompromisno rešenje, Samoopredeljenje protiv

  Dok se u Briselu vodi dijalog o predstavljanju Kosova na regionalnim forumima i inicijativama, zvaničnici na Kosovu kažu da pristanak Prištine na upotrebu Rezolucije 1244 u fusnoti predstavlja kompromisno rešenje i poštovanje mišljenja međunarodnih prijatelja. Pokret Samoopredeljenje najavio je da će sazvati vanrednu sednicu na kojoj bi se eventualno izglasala rezolucija koja ne podržava upotrebu Rezolucije 1244.

 • Nema ruske pomoći za građane Štrpca

  Humanitarna pomoć iz Rusije namenjena Srbima na Kosovu i Metohiji, koja je posle puno problema sredinom decembra prošle godine stigla u Pokrajinu još nije dopremljena do Štrpca.

 • Nastavljen dijalog Beograda i Prištine

  Dijalog Beograda i Prištine nastavljen je danas oko 10 sati u Briselu, a šef beogradskog tima Borko Stefanović je rekao da je spreman na još jedan težak dan razgovora.

 • K.Dolgov: Srpska zajednica na KiM u teškoj situaciji

  Izaslanik ruskog Ministarstva spoljnih poslova za ljudska prava Konstantin Dolgov ocenio je da je 12 godina posle donošenja Rezolucije 1244 i uspostavljanja prelazne administracije na Kosovu, situacija na planu ljudskih prava u pokrajini još uvek izuzetno teška.

 • Bogdanović: Beograd čini sve da omogući kretanje EULEKS-u

  Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je u razgovoru sa šefom EULEKS-a Gzavijeom Bu de Marnjakom da Beograd, u okvirima svojih mogućnosti, čini sve da bi se toj misiji omogućilo nesmetano kretanje na celoj teritoriji Kosova, kako bi ostvarila povereni mandat.

 • Froka Dokić opet na sudu zbog zemlje za koju ima papire

  Protiv Froke Dokića, Hrvata iz Letnice, opštinske vlasti u Vitini su, nakon dvogodišnje pauze, ponovo pokrenule postupak zbog navodne uzurpacije 28 kvadratnih metara zemljišta na kome je 1977. godine podigao kuću i kafanu “Dubrovnik”.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane