• Još bez odluke o smanjenju osiguranja na prelazima

  Sastanak osiguravajućih društava Srbije i Kosova o smanjenju naplate osiguranja  biće održan u narednih desetak dana, nakon što se završi nova runda pregovora Beograda i Prištini. Bajram Redžepi za Radio KIM kaže da još ništa nije dogovoreno.

 • Ekspres:Diplomate zatražile od Prištine da potpiše sporazum

  Visoka predstavnica Evropske unije Ketrin Ešton i ministri inostranih poslova Velike Britanije i Švedske, Vilijam Hejg i Karl Bilt zatražili su sinoć od premijera Kosova Hašima Tačija da Priština potpiše sporazum o predstavljanju Kosova u regionalnim forumima, jer će to olakšati evropsku budućnost.

 • A.Vlasi: Fusnota je nejasna i Srbima i Albancima

    

  Građani još ne osećaju boljitke dijaloga Beograda i Prištine, a fusnota o kojoj se toliko polemiše samo stvara zbunjenost kod građana, i Srba i Albanaca, jer zapravo niko ne zna šta se tačno krije iza toga, kaže Azem Vlasi, savetnik za regionalne odnose u Vladi Kosova.

 • EU: Nade u povoljan ishod

  I pored višečasovnog kašnjenja današnje runde dijaloga Beograda i Prištine, u Briselu čvrsto veruju da će krajnji ishod biti povoljan kako za Srbiju, tako i za ceo region.

 • B. Bećaj: Dijalog je borba za simboliku

    

  Vlasti u Beogradu i Prištini rešene su da se do nekih konkretnih dogovora dođe, a videćemo koliko će ti dogovori biti uspešeni, izjavio Beljulj Bećaj za Radio KIM.

 • G. D. Marnjak: Izgraditi nezavisno i funkcionalno pravosuđe

  Misija EULEKS posvećena je jačanju reformi, a posebno jačanju nezavisnosti pravosuđa, kazao je šef EULEKS-a Gzavije De Marnjak na sastanku sa ministrom pravde Hajredinom Kučijem i predsedavajućim Sudskog  saveta Kosova Enverom Pecijem.

 • M. Mihajlović: Realno očekivati dogovor

  Direktor kancelarije Vlade Srbije za odnose sa medijima Milivoje Mihajlović izjavio je da je realno očekivati da Beograd i Priština danas, eventualno sutra, postignu dogovor.

 • Karnevalska noć u Gračanici

    

  Nevladine organizacije Centar za mir i toleranciju, Alternativni kulturni centar, YES centar i Alliance France priredile su sinoć, po prvi put u Gračanici karnevalsku noć.

 • B. Stefanović: Spremni smo za dogovor i kompromis

  Šef tima Beograda u dijalogu s Prištinom Borislav Stefanović izjavio je danas u Briselu da su na dnevnom redu pitanje regionalnog predstavljanja Prištine i problemi u implementaciji sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima na severu Kosova, kojih, istakao je, nema mnogo.

 • P. Miletić: Očekujem dogovor danas

    

  Potpredsednik Skupštine Kosova Petar Miletić očekuje da će delegacije Beograda i Prištine danas postići dogovor u Briselu o regionalnom predstavljanju Kosova. Po njegovoj oceni, u interesu je i jedne i druge strane da se to desi danas.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane