• Bez organizovanog dolaska na Zadušnice

  Dolazak raseljenih na Zadušnice, zbog loših vremenskih uslova, ove godine nije organizovan. Na groblje u Prištini sveštenici će izaći u 11.30, iako nema informacija o tome da li je groblje očišćeno ili ne.

 • Ivanović i Pantić o mogućim posledicama posle referenduma

    

  Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović smatra da referendum može da ima dugoročne posledice po Srbiju, dok predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić da će Vlada Srbije i međunarodna zajednica uvideti da Srbi sa severa Kosova žele da ostanu deo Srbije i da ne žele da prihvate institucije Kosova.

 • Vilijam Berns danas u Gračanici

  Zamenik američkog državnog sekretara Vilijam Berns će danas posetiti Gračanicu gde će razgovarati s episkopom raško-prizrenskim Teodosijem i lokalnim zvaničnicima.

 • Vilijam Berns posetio Gračanicu

  Zamenik američkog Državnog sekretara Vilijam Berns posetio je danas manastir Gračanicu, a potom održao sastanak sa gradonačelnicima kosovskih opština Gračanica, Ranilug, Parteš, Klokot i Štrpce.

 • Zadušnice: Prištinsko groblje pod snegom

  Prištinsko pravoslavno groblje danas na Zadušnice posetilo je samo desetak Srba koji žive u okolnim selima. Zbog vremenskih uslova organizovanog dolaska nije bilo. Iako je pod nadležnošću Opštine Priština da groblje očisti od snega, niko iz Komunalnog preduzeća nije došao.

 • DSK: Zabrinuti zbog stanja u poljoprivredi

  Ekspertska grupa za poljoprivredu i ruralni razvoj Demokratskog saveza Kosova (DSK), zabrinuta je zbog stanja u poljoprivredi i bezbednosti prehrambenih proizvoda na Kosovu, saopšteno danas iz DSK-a.

 • KFOR sklonio barikadu kod Jarinja

  Pripadnici KFOR-a sinoć su u međuzoni, na teritoriji svoje nadležnosti, sklonili barikadu od drveća koja je onemogućavala saobraćaj iz centralne Srbije preko prelaza Jarinje, na Kosovo.

 • Berns: Regionalno predstavljanje veoma važno za Kosovo

    

  Zamenik američkog državnog sekretara je u svom kratkom obraćanju medijima na prištinskom vojnom aerodromu preneo podršku svoje države naporima Prištine i Beograda, da pod nadzorom Evropske Unije postignu dogovor kroz međusobni dijalog.

 • E.Sparks: Manje pripadnika Euleksa na Kosovu

  Zamenik šefa Euleksa na Kosovu Endi Sparks je izjavio da će u julu biti smanjen broj pripadnika Euleksa na Kosovu, ali da će ta misija EU i dalje imati izvršna ovlašćenja.

 • Nastavak pregovora u Briselu 21.februara?

  Nova runda pregovora između Beograda i Prištine, na čijoj agendi je rešenje za regionalno predstavljanje Kosova na međunarodnim forumima i implementacija ranije postignutih sporazuma, zakazana je za utorak, 21. februar u Briselu, potvrdila je za Blic Maja Kocijančić, portparol visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.

 • V.Jeremić: Uganda nije priznala Kosovo

  Šef diplomatije Srbije Vuk Jeremić izjavio je da Uganda nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, niti ima nameru da to učini u budućnosti.

 • B.Stefanović: Prostor za dogovor uz poštovanje Rezolucije

  Šef beogradskog tima u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je danas da će tim Beograda biti u Briselu 21. februara na nastavku dijaloga i da je spreman da radi na iznalaženju prostora za dogovor o regionalnom predstavljanju Kosova "imajući u vidu jedino i isključivo Rezoluciju 1244, naš Ustav i nacionalni interes".

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane