• Akcija čišćenja prilaza grobljima uoči Zadušnica

  U svim naseljima Opštine Gračanica radi se na raščišćavanju prilaza ka pravoslavnim grobljima. Uoči sutrašnjih Zadušnica opština Gračanica pokrenula je akciju čišćenja pravoslavnih grobalja na teritoriji opštine.

 • Priština: Performans pod sloganom „Korupcija spaja političare“

  Korupcija i organizovani kriminal podrivaju ekonomski napredak na Kosovu imaju direktan uticaj na pogoršanje socijalne situacije i funkcionisanje  demokratski institucija ocenjuje NVO Folj (Pričaj) čiji su aktivisti danas u Prištini održali performans kojim su ukazali na visok procenat korupcije na Kosovu.

 • Na protestu u Beogradu i predstavnici SNV-a sa severa

  Povodom godišnjice samoproglašene nezavisnosti Kosova u Beogradu će danas biti održan protest na Trgu Republike pod parolom „Za slobodni Kosmet u slobodnoj Srbiji“.Na protestu će govoriti i predstavnici Srpskog nacionalnog veća (SNV).

 • Priština: Slavlje povodom godišnjice

    

  Na ulicama Prištine danas je svečano proslavljena četvrta godišnjica od proglašenja nezavisnosti Kosova. Zastave Kosova, Albanije, SAD i Nemačke mogu se videti po celom gradu.

 • Problemi mladih u srpskim sredinama na Kosovu

    

  Nezaposlenost i nepostojanje perspektive za budućnost, najveći su problemi omladine koja živi u srpskim enklavama. Centar za mir i toleranciju (CPT) organizuje razna kulturna dešavanja i druženja, ali i treninge za prepoznavanje mladih lidera. Kako bi se dosadašnji položaj mladih poboljšao u planu je i formiranje Omladinskog saveta.

 • Agim Čeku: Dijalogom do svih rešenja

    

  Kosovo može opstati i može funkcionisati kao država svih građana, kao faktor mira u regionu, država koja ima jasan put prema Evropskoj Uniji, NATO-u, ali i razvoju dobrosusedskih odnosa, kazao je Agim Čeku za KIM radio.

 • Put Preoce - Lepina zatvoren za saobraćaj

  Opština Gračanica u saradnji sa kosovskom policijom zatvorila je lokalni put Preoce - Lepina za saobraćaj zbog velikih snežnih nanosa. Iz opštine upozoravaju da svi oni koji odluče da koriste ovaj putni pravac idu na svoju odgovornost.

 • Uganda danas priznala Kosovo

  Republika Uganda je danas priznala Kosovo, čime je postala 88. zemlja koja je to učinila tokom 4 godine od proglašenja nezavisnosti.

 • M. Jakšić: Promenom vlasti otpočeće borba za KiM

  Četiri godine nakon jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova ništa se nije promenilo, jedino je pojačana politička borba za spas severnog dela pokrajine koji treba da bude u sastavu Srbije, smatra podpredsednik Skupštine zajednica opština Kosova i Metohije Marko Jakšić.

 • R. Trajković: Kosovo daleko od države

  Kosovo i Metohija daleko je od toga da bude država, jer u njoj nisu svi građani slobodni, prvenstveno Srbi i ostali nealbanci, kaže predstavnica NVO Evropski pokret Srba Rada Trajković.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane