• Jokanović: Nema volje da se rasvetle zločini nad Srbima

  Ni posle jedanaest godina od napada na autubus „Niš-ekspresa“ u Livadicama kod Podujeva, kada je nastradalo 12 Srba ne znaju se počinioci, a za zločin,  još niko nije odgovarao. Na Kosovu nema političke volje i namere da se rasvetli slučaj,  kaže za KIM radio advokat porodica poginulih putnika Živojin Jokanović.

 • Na referendumu ubedljiva većina protiv kosovskih institucija

  Na referendumu na kojem su se građani izjasnili o pitanju da li prihvataju institucije takozvane Republike Kosovo, održanom u četiri opštine na severu Kosova, prema prvim preliminarnim rezultatima, uz izlaznost od oko 75 odsto, ubedljiva većina, 99,74 odsto zaokružila je da ne prihvata kosovske institucije, saopštila je referendumska komisija.

 • EULEKS: Osuđen Albanac zbog nereda u martovskom nasilju

  Mešovito veće sudija, kojem je predsedavao EULEKS-ov sudija iz Okružnog suda u Prizrenu, osudilo je Esmina Hamzu na kaznu zatvora u trajanju od dve godine i naložilo mu da plati 2000 evra, zbog uzrokovanja nereda u martovskom nasilju.

 • R. Trajković: Odgovornost je na međunarodnoj zajednici

  S obzirom da su dokazi za zločin u selu Livadice kod Podujeva, kada je poginulo 12 Srba, a 43 povređeno, bili unutar institucija međunarodne zajednice, a da su kasnije nestali, odgovornost leži na međunarodnoj zajednici, kaže Rada Trajković poslanica JSL u Skupštini Kosova.

 • Bogdanović: Nejedinstvo šteti poziciji Srba i Srbije

  Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović ocenio je da referendum na pitanje „da li prihvatate kosovske institucije“ nije bio potreban, i da predstavlja zloupotrebu narodne volje od strane pojedinih političkih partija, kao i da će zbog nejedinstva biti nastavljeni pritisci na državu Srbiju.

 • Laplje Selo, parastos: Jedanaest godina ćutanja

    

  U crkvi Svete Petke u Lapljem Selu, kod Prištine, služen je parastos Srbima koji su poginuli u autobusu “Niš-ekspresa” u Livadicama, kod Podujeva. Nakon parastosa održan je književni čas „Livadice – da se ne zaboravi”.

 • Sednica Skupštine Kosova povodom obeležavanja nezavisnosti

  Uoči sutrašnje četvrte godišnjice proglašenja nezavisnosti danas je u Prištini održana svečana sednica Skupštine kojoj su prisustvovali premijer i predsednica Kosova ali i ministri u vladi. Predsednica Kosova Atifete Jahjaga istakla je u obraćanju da je nezavisnost Kosova nepovratan proces.

 • Jahjaga: Uskoro okončanje nadgledane nezavisnosti

  Kosovo obeležava četvrtu godišnjicu od proglašenja nezavisnosti. Atifete Jahjaga je na svečanosti povodom godišnjice, rekla da je Kosovo faktor stabilnosti i mira i da ima jasan cilj, a to je članstvo u Ujedinjenim nacijama, NATO-u i EU.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane