• Nastavljen referendum na severu Kosova

  U Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku nastavljen je referendum, dok se on u Leposaviću održava samo danas. Izlaskom na referendum građani se izjašnjavaju o odnosu prema institucijama Kosova.

 • Laplje Selo: Parastos stradalim Srbima u Livadicama

  Povodom 11 godina od od  napada na autobus "Niš-ekspresa" u selu Livadice kod Podujeva kada je poginulo 12 Srba, a 43 povređeno sutra će u Lapljem Selu biti služen parastos. Parastosu će prethoditi književni čas koji će takođe biti održan u Crkvi u Lapljem Selu.

 • KSAM traži veću zaštitu kulturne baštine na KiM

  Kosovska strateško akciona mreža (KSAM) zatražila je veću zaštitu srpske kulturne baštine na Kosovu i Metohiji. KSAM osuđuje demoliranje i skrnavljenje crkve u Kosovskoj Kamenici i upućuje hitan apel međunarodnoj zajednici da pronađe adekvatne načine i spreči dalje uništavanje srpske kulturne baštine na Kosovu.

 • Sneg i dalje otežava život u Opštini Novo Brdo

  Situacija i dalje teška u selima Bušince, Tirince i Miganovce u Opštini Novo Brdo. Put do sela Boljevce od jutros prohodan. Prilaz mahali Čuljkovce u selu Bostane biće raščišćen u toku dana, tvrde u Opštini Novo Brdo,saznaje KIM radio.

 • Referendum uspešan

  Prema podacima referendumske komisije do 12 časova na birališta u tri opštine na severu KiM izašlo je 13.951 glasač ili 61 odsto. U Leposaviću 25 odsto glasača.

 • Stefanović: Pristanak Prištine na 1244 medijska spekulacija

  Šef beogradskog tima u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je da su informacije da Priština pristaje da na regionalnim skupovima bude predstavljena nazivom Kosovo uz fusnotu u kojoj bi bili navedeni Rezolucija 1244 i mišljenje Međunarodnog suda pravde o unilaterlanom proglašenju nezavisnosti - medijske spekulacije.

 • Radović: Referendum će uspeti

  Član Komisije za sprovođenje referenduma opštine Zvečan i portparol sve četiri izborne komisije Ljubomir Radović izjavio je da je opšti utisak da će referendum uspeti. U tri opštine ječe i danas do 16h izašlo 64,2 odsto birača, a u Leposaviću 25 odsto.

 • Džuda: Referendum bez uticaja

  Britanski novinar Tim Džuda ocenio je da referendum koji se održava u četiri opštine na severu Kosova “neće imati nikakav uticaj", odnosno da će, ukoliko ga bude, biti negativan.

 • M. Dodik: Podrška Srbima sa Kosova u borbi za prava

  Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će Republika Srpska ostati do kraja na istim pozicijama u vezi Kosova i Metohije, odnosno da neće priznati nezavisnost i da će podržavati sve aktivnosti Srba u borbi za njihova prava.

 • MALS: Podeljena pomoć ugroženima na severu

  Ministarstvo administracije lokalne samouprave (MALS) podelilo je danas socijalno ugroženom stanovništvu na severu Kosova 125  električna šporeta i  50 frižidera, saopšteno je iz ovog ministarstva.

 • Završen referendum na severu

  Zatvaranjem glasačkih mesta referendum o prihvatanju kosovskih institucija završen je večeras u sve četiri opštine na severu Kosova.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane