• U Gračanici kazne zbog nečišćenja snega sa trotoara

  Komunalna inspekcija opštine Gračanica najavljuje kazne za vlasnike ugostiteljskih i trgovinskih objekata koji ne oćiste sneg sa trotoara ispred svojih objekata. Iz opštine Gračanica poručuju da je sektor javnih službi spreman i za najavljene nove snežne padavine.

 • Čehinja novi šef EULEKS-ovog tužilaštva

  Dužnost šefa tužilaca u EULEKS-u na godinu dana danas preuzima češka tužiteljka Jaroslava Novotna, koja se specijalizovala za oblast organizovanog kriminala, pre svega za borbu protiv droga.

 • Žbogar: Pravi je trenutak za napredak u dijalogu

  Novi ambasador Evropske unije na Kosovu Samuel Žbogar, koji danas preuzima tu funkciju, izjavio je da je sada pravi trenutak da dodje do napretka u dijalogu Beograda i Prištine i da je EU namenila značajna sredstva za sever Kosova.

 • Zbog mraza na severu Kosova skraćeni časovi

  Snežne padavine i jaki mrazevi na Kosovu i Metohiji uslovili su otežano odvijanje nastave u mnogim školama u pokrajini izjavio je načelnik školske uprave Ministarstva prosvete na Kosovu Predrag Stojčetović.

 • Redžepi: Zakon o Prizrenu će biti usvojen

  Ministar unutrašnjih poslova i član Demokratske partije Kosova (DPK) izjavio je za KIM radio da će Skupština morati da usvoji Zakon o istorijskom centru Prizrena, uprkos protivljenju nekih vladajućih ali i opozicionih partija.

 • KEK: Očekuje se otklanjanje kvara

  U naseljima na Kosovu i Metohiji koja pripadaju kategoriji B i C ponovo restrikcije električne energije. Iz Kosovske elektro-energetske korporacije (KEK) kažu da će kvar koji je uzrokovao restrikcije biti otklonjen danas.

 • EULEKS: Delimično potvrđena optužnica u slučaju PTK

  Okružni sud u Prištini delimično je potvrdio optužnicu protiv petorice osumnjičenih zbog sklapanja sporazuma između PTK i “Dardafon” o Operateru virtualne mobilne mreže i naknadnim prenosom licence na “Dardafon.net” 2008. i 2009. godine.

 • Izveštaj Ban Ki Muna o Kosovu

  Napeta situacija na severu Kosova umnogome utiče na dijalog Beograda i Prištine i razgovore o evropskoj perspektivi regiona, ocenio je generalni sekretar UN Ban Ki Mun u novom izveštaju o situaciji na Kosovu.

 • Plazma zabava u Gračanici

  Alternativni kulturni centar, NVO "Centar za mir i toleranciju" i NVO "HERC" organizuju Plazma zabavu - Provod opasan po zdravlje.

 • Restrikcije struje i vode na centralnom Kosovu

  Zbog niskih temperatura i mraza na Kosovu je zabeležena rekordna potrošnja struje.Deo Gračanice i nekoliko okolnih sela su od sinoć bez struje.  Na snazi su višečasovne restrikcije struje i u ostalim mestima a stanovništvu na centralnom Kosovu veliki problem predstavljau i restrikcije vode.

 • K.Pantić: Očekujemo da Vlada ispoštuje Ustav

  Krstimir Pantić, predsednik opštine Kosovska Mitrovica, očekuje se da će sledeći korak za sever biti ponuda za specijalni status u okviru nezavisnog Kosova, koja bi mogla da usledi posle parlamentarnih izbora i formiranja nove vlade.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane