• Hoće li Ceca pevati u Kosvoskoj Mitrovici?

  Kako je najavljeno iz Privremenog organa Kosovske Mitrovice, folk zvezda Svetlana Ceca Ražnatović održaće sutra koncert u Kosovskoj Mitrovici. Kosovski ministar kuluture kaže da Ceci treba zabraniti ulazak na Kosovo.

 • Tuča među stanarima u kontejnerskom naselju

  U kontejnerskom naselju na Padalištu u Gračanici u kome živi petnaestak porodica juče je došlo do tuče između trojice stanara. Njihove komšije kažu da su pored hladnoće, nedostatka ogreva i tuče svakodnevni problemi.

 • Nemačka: Formiranje kosovske vojske ugrožava dijalog

  Nemačka vlada ocenila je da formiranje kosovske vojske, najavljeno za 14. decembar, ugrožava dijalog Beograda i Prištine i upozorila da bi kosovske vlasti morale energiju da usmere u pokretanje društvenih i ekonomskih reformi, kao i u jačanje vladavine prava.

 • Forum Future: Međusobne percepcije Srba i Albanaca na Kosovu

  Skoro 80% srpskog i albanskog stanovništva može da prihvati još bliži vid saradnje sa pripadnicima druge nacionalnosti, pokazalo je istraživanje koje je sprovela NVO “Aktiv” iz Severne Mitrovice o stereotipima između Srba i Albanaca na Kosovu.

 • "Ugled EU je doveden u pitanje zbog Kosova"

  Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je da je "ugled Evropske unije, njena sposobnost da natera kosovske Albance da ispune sopstvene obaveze, dovedena u pitanje", prenosi Sputnjik.

 • Studenti odgovorili nemačkom ambasadoru

  Studenti Prištinskog univerziteta sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici odgovorili su na jučerašnju objavu nemačkog ambasadora u Prištini Kristiana Helta. Oni su poručili da nisu nameravali da uvrede SR Nemačku, ali da im je namera bila da ukažu na moguću humanitarnu katastrofu.

 • "Lideri da prestanu sa uticanjem na sud i upošljavanjem rodbine"

  "Kosovski lideri moraju da se bore protiv korupcije i da prestanu da vrše uticaj na sudske organe", rekla je povodom predstojećeg Međunarodnog dana borbe protiv korupcije u kratkom intervjuu za RTV Kim savetnica za politička i ekonomska pitanja u ambasadi SAD-a u Prištini Džesika Jarčev.

 • Haradinaj: SAD će braniti Kosovo

  "Srbija se neće usuditi da pošalje trupe na Kosovo, a ukoliko se to i dogodi Amerikanci će braniti Kosovo", izjavio je kosovski premijer Ramuš Haradinaj.

 • "Propadaju pokušaji Prištine da nametne svoje viđenje statusa"

  Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić ocenjuje da povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova od strane Madagaskara pokazuje da propada pokušaj Prištine da na jednostran način, bez dogovora sa Beogradom, nameće Srbiji i celom svetu svoje viđenje statusa Kosova.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane