• KM: Kad se amfiteatar zameni ulicom

  Srbi sa Kosova i danas nastavljaju mirne proteste zbog taksi Prištine od 100 odsto. Studenti Unije Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici u podne će održati novi performans.

 • Stoltenberg: Kosovska vojska suprotna preporukama

  Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg ocenio je da namera Kosova da trasnsformiše svoje bezbednosne snage u vojsku dolazi u pogrešeno vreme, da je suprotna preporukama mnogih članica NATO-a i da može imati ozbilje posledice po evroatlantske integracije Prištine.

 • Mađarska povećava broj vojnika na Kosovu

  Mađarska će poslati još najmanje 60 vojnika na Kosovo do narednog leta, izjavio je danas ministar spoljnih poslova te zemlje Peter Sijarto i dodao da se u misiji NATO na Kosovu trenutno nalazi 398 mađarskih vojnika..

 • Ramadani demantuje Stoltenberga

  Zamenik ministra za KBS Burim Ramadani tvrdi da je transformacija KBS u vojsku u skladu sa bilateralnim i multilateralnim obavezama država članica NATO, kao i misije NATO na Kosovu. Proces transformacije biće dug i trajaće desetak godina, navodi Ramadani.

 • KM: Vezanih ruku protiv nepravde

  Studenti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, na sportski i neuobičajen način prikazali su situaciju u kojoj se danas nalaze Srbi na Kosovu. Oni su odigrali košarkaški meč između “sponzora kosovske nezavisnosti” i “Srba sa KiM”.

 • Kuburović: Beograd uporno odgovara na sve zamolnice iz Prištine

  Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je, povodom saopštenja kosovskog tužioca kojim negira saradnju srpskih organa u istrazi ubistva Olivera Ivanovića, da je Tužilaštvo za organizovani kriminal uputilo tri zahteva za pružanje uzajamne pravne pomoći Prištini - 16. i 26. januara i 14. februara.

 • Vlada Kosova: Takse ne utiču na građane

  Uz navode da takse od 100 odsto na proizvode iz Srbije i BiH „nikako ne utiču na građane Kosova i da nikako nisu usmereni protiv njih“ oglasila se Vlada Kosova i ujedno objavila „dugu listu donacija“ koje su, kako su naveli, ušle na Kosovo iz Srbije bez bilo kakvih prepreka.

 • Vulin Fabriciju: Formiranje vojske Kosova neprihvatljivo

  Ministar odbrane Aleksandar Vulin je, u razgovoru sa šefom Delegacije Evropske unije u Beogradu Semom Fabricijem, naglasio da je za Srbiju formiranje vojske Kosova neprihvatljivo i da je Kfor jedini garant bezbednosti na Kosovu, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

 • Rama u Zagrebu: Srbija prekršila sporazum Cefta

  Albanski premijer Edi Rama je, povodom taksi koje su prištinske vlasti uvele na robu iz Srbije, pokušao da krivicu prebaci na Beograd jer je, kako on tvrdi, Srbija ta koja je prekršila ugovor Cefta.

 • Haradinaj reagovao na zahtev za ujedinjenje Mitrovice

  Povodom zahteva predsednika opštine Južna Mitrovica Agima Bahtirija za "ujedinjenje Mitrovice", reagovao je kosovski premijer Ramuš Haradinaj. On je rekao da jedna opština ne može doneti odluku o sudbini druge.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane