• EULEKS naredne godine istražuje desetine lokacija

  EULEKS-ovi forezničari će zajedno sa beogradskim i prištinskim timom za nestale, iduće godine istražiti više od 30 mesta na kojima bi se, kako se pretpostavlja, mogli naći posmrtni ostaci nestalih tokom sukoba na Kosovu i Metohiji.

 • Pregovori bez rezultata i dalje traju

  Posle dva dana maratonskih pregovora, delegacije Beograda i Prištine dobile su kratku pauzu za večeru da bi oko 21.30 nastavile razgovor. Nema nagoveštaja kada bi ova runda mogla biti zaključena.

 • Vlada Srbije: Izbegavati sukobe sa KFOR-om

  Vlada Srbije pozvala je danas KFOR da ne primenjuje nasilje prema građanima Kosova i Metohije i poručila da je uklanjanje barikada na severu pokrajine važno za stabilizaciju života.

 • Tači spreman da razgovara sa Srbima

  Kosovski premijer Hašim Tači izjavio je da je spreman da razgovara sa građanima koji žive na severu Kosova, ali ne i sa, kako ističe, "ilegalnim i kriminalnim strukturama".

 • Žurka protiv HIV-a u Gračanici

  Svetski dan borbe protiv side se ove godine obeležava pod sloganom „Doći do nule“- nule slučaja diskriminacije i nule smrtnih slučajeva. Manifestacije povodom 1. Decembra organizuju se i u Gračanici.

 • K. Ešton: Važno je razgovarati

  Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton izjavila je da je zadovoljna što je dijalog Beograda i Prištine ušao u drugi dan, jer je važno da dve strane razgovaraju i rešenja za teška pitanja nalaze na miran način.

 • Ristić traži da se KFOR povuče u Jagnjenici

  Predsednik opštine Zubin Potok, Slaviša Ristić u razgovoru sa komandantom KFOR-ovog tima za vezu, Švajcarcem Adolfom Konradom, zatražio je slobodu kretanja za građane koji koriste put Zubin Potok - Zvečan.

 • Predavanje o HIV-u u školi Lapljem Selu

  Danas je Međunarodni dan borbe protiv side. Tim povodom, u Ekonomskoj školi u Lapljem Selu održano je predavanje o HIV-u i prevenciji, a učenicima su podeljeni flajeri sa uputstvima i prezervativi.

 • Melcer: Srbima obezbediti autonomiju

  Trajno rešenje na Kosovu je moguće samo ako se uzmu u obzir legitimni interesi Srba, ocenio je poslanik Slobodarske partije Austrije (FPO) u Evropskom parlamentu Andreas Melcer.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane