• Preminuo Bojan Stojanović

  Prvi gradonačenik Gračanice, Bojan Stojanović iz Dobrotina, preminuo je sinoć od posledica srčanog udara u 48. godini.

 • Mihajlović: Ko god da prizna Kosovo, taj je zapečatio svoju političku karijeru

  Novinar Milivoje Mihajlović je gostujući u Novom danu ocenio da predstojeća poseta američkog predstavnika Metju Palmera neće imati veki veći značaj za Srbiju, jer prema njegovim rečima američki predstavnici nemaju veliki uticaj na Balkanu, a samoj toj situaciji je najviše kumovala aktuelna američka administracija šaljući dva predstavnika.

 • Nemačka nedelja filma i u "Akvarijusu“

  U okviru Nemačke nedelje filma koju širom Кosova organizuje Nemačka ambasada u Prištini u Privatnom kulturnom centru "Akvarijus“ u Кosovskoj Mitrovici, u četvrtak 7. novembra 2019. godine od 20 časova biće prikazan nemački film Volfganga Bekera "Zbogom, Lenjine!".

 • Jablanović: Izbori još nisu završeni

  Predsednik Partije kosovskih Srba Aleksandar Jablanović rekao je u emisiji “Slobodno srpski” da su nedavno održani vanredni parlamentarni izbori na Kosovu bili smešniji nego da su održani u Severnoj Koreji, “bar što se tiče učešća srpske zajednice na Kosovu”.

 • Vučić i Palmer danas o Kosovu

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas u Beogradu sa američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom, a biće to prilika da se razjasne pozicije obe strane po pitanjima fokusiranim u dve reči na koje su prištinski mediji sveli poruke američkog zvaničnika iz Prištine: "priznanje" i "sankcije".

 • Razgraničenje i korekcija granica, realnost ili opasna igra?

  Ideje predsednika Srbije i Kosova Aleksandra Vučića i Hašima Tačija o razgraničenju i korekciji granica u proteklom periodu, iako nedovoljno poznate, izazvale su brojne rekcije kako u Beogradu, tako i u Prištini. Građani, Srbi i Albanci na Kosovu, ali i pojedini predstavnici Srba smatraju da ove ideje nisu dobre i da bi, ukoliko dođe do njihove realizacije, Srbi koji žive južno od Ibra bili najugroženiji.

 • “Romski jezik sačuvan ali ga asimiliranjem Romi mogu izgubiti”

  Romski jezik je sačuvan i zaštićen, a kosovsko drštvo treba da se ponosi promocijom ovog jezika koji je deo njegove kulturne baštine, rečeno je danas u Prištini na obeležavanju Svetskog dana Romskog jezika. Međutim, kod pojedinih aktivista koji su govorili postoji zabrinutost da bi procesom asimilacije Romi mogli da izgube svoj jezik.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane