• „Vojska Kosova ne znači rat“

  "Vojska ne podrazumeva rat, već mir i stabilnost. Nemojte gledati na vojsku kao na povod za rat", poručio je danas mladim Srbima u Čaglavici, član Komisije za nadgledanje Bezbednosnih snaga Kosova i poslanik Redžep Seljimi.

 • Priština: Marš za ujedinjenje Albanaca sa juga Srbije

  U organizaciji Udruženja "Ćamerija" u Prištini održan je marš za ujedinjenje Albanaca iz Preševa, Bujanovca i Medveđe sa Kosovom. Iako označen kao istorijsko okupljanje, marš nije naišao na odziv kosovskih Albanaca.

 • Pasjane: Povećana stopa nataliteta

  Stopa nataliteta u porodilištu u Pasjanu povećana je u odnosu na prethodnu godinu. Bolnički razultati pokazuju da je u ovoj godini do sredine novembra rođeno 14 beba više u odnosu na prethodnu. Do kraja godine na osnovu podataka iz registra o vođenju trudnoće, predviđa se da će se ova brojka udvostručiti.

 • "Dik Marti nije dao izjavu i ne planira da govori o tome"

  Iz kabineta bivšeg švajcarskog senatora i bivšeg specijalnog izvestioca Saveta Evrope i autora izveštaja o trgovini ljudskim organima na Kosovu iz 2010. godine je rečeno da on nije govorio za agenciju Preševa jon o Specijalnom sudu za ratne zločine.

 • Samoopredeljenje: Protesti ako Hašim Tači ne zaustavi pregovore

  Opozicioni pokret Samoopredeljenje najavio je proteste i demonstracije ako predsednik Kosova Hašim Tači ne prestane da pregovara sa Beogradom bez ustavnog mandata, odnosno bez saglasnosti Skupštine Kosova, izjavila je na konferenciji za medije poslanica Samoopredeljenja Aljbuljana Hadžiu.

 • "Nadam se uspešnom toku i kraju dijaloga"

  Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da se nada da će dijalog Beograda i Prištine imati uspešan tok i uspešan kraj, ali da ne može konkretno da kaže kada će razgovori biti nastavljeni, a ni kada će biti okončani.

 • Vučić: Odbijen zahtev Prištine

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija ostvarila pobedu na glasanju u Evropskoj mreži operatora prenosnog sistema za električnu energije.

 • Pretnje deportacijom monasima sa Kosova

  Nakon pokušaja obnove boravišne dozvole jedan od monaha Eparhije raško-prizrenske suočio se sa pretnjom da za nekoliko dana može da bude deportovan sa Kosova, saopšteno je iz Eparhije raško-prizrenske.

 • Đurić: Očekujem tonove koji ne podržavaju Prištinu

  Očekujem da će razgovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića i nemačke kancelarke Angele Merkel u Parizu biti važan za nas bez obzira na razlike po pitanju Kosova, kazao direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane