• Brnabić najavljuje pisma vladama o ponašanju Prištine

  Premijerka Ana Brnabić zatražila je na sednici Vlade da se u najkraćem mogućem roku pripremi tekst pisma koje će ona, u ime Vlade, poslati predsednicima vlada svih zemalja sveta, a u kojem će ih upozoriti na ugrožavanje regionalnog mira i stabilnosti od strane Prištine.

 • Zbog mita uhapšeni Srbin i Albanac

  Kosovska policija, odnosno Direkcija za istragu privrednog kriminala i korupcije, uhapsila je Srbina, čuvara u zatvoru i Albanca službenika kosovskog Ministarstva za dijasporu, zbog sumnje za davanje i uzimanje mita i "proneveru službe".

 • Kamioni ne prolaze, platiti više ili tražiti alternativu

  Odluka Vlade Kosova kojom se za 10% povećava porez na robu iz Srbije i BiH uz potrošače, teško je pogodila i uvoznike robe iz centralne Srbije na Kosovo. Iz PKK tvrde da se neće žaliti, dok predstavnici PKS poručuju da će ova odluka otežati ekonomsku saradnju.

 • Jevtić: Život ispred politike

  Dijalog je najbolji način da se dugorčno reši odnos Srba i Albanaca, rekao je potpredsednik Vlade i ministar za zajedice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić na otvaranju Istanbulske konferencije o bezbednosti.

 • Jeremić: Tači ne bi bio ni pozvan...; Đurić: Mržnja

  Srpski državni vrh je mogao da spreči da se Kosovo pojavi u protokolu obeležavanja stote godišnjice kraja Prvog svetskog rata da je bio ozbiljan u toj nameri, rekao je predsednik Narodne stranke i bivši šef srpske diplomatije Vuk Jeremić.

 • Odluka o sudbini srpske elektromreže na Kosovu do utorka

  Odluka da li će Elektromreža Srbije ostati deo energetske mreže na severu Kosova ili će ona, po svemu sudeći protivpravno biti izbačena, kako je upozorio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, biće poznata u utorak, saznaje Tanjug.

 • Haradinaj: Merkelova podržava članstvo Kosova u Interpolu

  Nemačka kancelarka Angela Merkel podržava članstvo Kosova u Interpolu, saopštio je Ramuš Haradinaj. Dodao je da je Merkelova to navela u odgovoru na njegovo pismo, kojim je kancelarku obavestio da Kosovo planira da se učlani u tu međunarodnu organizaciju.

 • Drecun: Jednostrani potezi Prištine destabilizuju dijalog

  Niz jednostranih poteza Prištine, destabilizuju dijalog i sprečavaju njegov nastavak, izjavio je predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun. Kada je reč o inicijativi da Priština postane član Interpola, Drecun je za RTS rekao da Srbija čini ogromne napore i da je mnogim državama-članicama potpuno jasno šta Priština želi.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane