• “Probleme Srba i Albanaca rešavati dijalogom”

  Mir i suživot nemaju alternativu i sve probleme koji stoje na putu bolje budućnosti izmeću Srba i Albanaca treba rešavati dijalogom, rekao je Dalibor Jevtić u razgovoru sa direktorkom departmana Ministarstva spoljnih poslova Francuske za kontinentalnu Evropu, Florens Mangin.

 • Hodžaj: Zašto bi Priština verovala EU?

  "Zašto bi Priština imala poverenje u EU kada se radi o dijalogu sa Prištinom, kada postoji oklevanje među članicama EU u vezi vizne liberalizacije", kazao je potpredsednik vlade Enver Hodžaj.

 • Premijera filma "Zaspanka za vojnike"

  Premijera domaćeg filma „Zaspanka za vojnike“ koji govori o herojstvu, prijateljstvu i preživljavanju srpskih ratnika tokom Prvog svetskog rata, biće zakazana je za 20 sati u Domu kulture u Gračanici.

 • Dačić: Ništa ne govorim napamet

  "Ako novo povlačenje priznanja Kosova nije tačno, kao što tvrde u Prištini, što su se žalili zbog toga", pita ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

 • Đoković godinu završava kao broj 1

  Srpski teniser Novak Đoković 2018. godinu završiće na prvom mestu ATP liste, pošto je Španac Rafael Nadal danas odustao od Završnog masters turnira u Londonu.

 • Kurc: Uspešan ishod dijaloga za uspešnu budućnost

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Austrija, iako je pre 10 godina priznala nezavisnost Kosova, podržava svako rešenje do kojeg bi došli Beograd i Priština. Kancelar Sebastijan Kurc poručuje da je uspešan ishod dijaloga jedinstvena prilika da istorija ostane istorija i da krenemo u uspešnu budućnost.

 • Dođite na Grafest

  “Dugo putovanje u rat”, dokumentarni film u režiji Miloša Škundrića otvorio je ovogodišnji Grafest. Tokom tri dana festivala biće prikazani radovi autora sa Kosova i Metohije ali i reditelja iz centralne Srbije i regiona. Organizatori iz Doma kulture Gračanica pozivaju gledaoce da dođu i pogledaju svedočanstva iz prošlosti i naše sadašnjosti.

 • Notr-Dam o isticanju kosovske zastave

  Uprava katedrale Notr-Dam u Parizu oglasila se povodom odluke da, u okviru obeležavanja 100 godina od završetka Prvog svetskog rata, unutar crkve stave kosovsku zastavu. Odluka je, kako navode, donesena na osnovu spiska zvaničnika pozvanih na komemoraciju u nedelju, javljaju beogradski mediji pozivajući se na Frans pres.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane