• Moskva poziva Unmik da zaštiti prava SPC na Kosovu

  Situacija sa imovinom Srpske pravoslavne crkve (SPC) na Kosovu i Metohiji izaziva ozbiljnu zabrinutost, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, dodajući da se nastavlja praksa uzurpacije te imovine.

 • Nije na prodaju

  Dve obrazovane i ostvarene žene odlaze u svoj zavičaj. Jedna je profesorka u elektrotehničkoj školi, druga je specijalista opšte medicine i monahinja. Odlaze u Prizren, grad svog detinjstva, gde sada živi dvanaest njihovih sunarodnika. Tu, i u okolini, nalaze se njihova imovina i bivši životi. Obe su došle na svoje, u roditeljski dom i stan.

 • Na Zadušnice Srbi posetili groblje u južnom delu Mitrovice

  Pravoslavni  vernici  iz severnog dela Kosovske Mitrovice  i ove godine na Mitrovdanske  zadušnice posetili su grobove svojih najmilijih u južnom delu grada. Slika ista, oko 80 odsto spomenika porušeno. Uprkos obećanjima, nijedan spomenik nije obnovljen.

 • "Borba u Unesku u povoljnijim okolnostima nego 2015."

  Bivši ambasador Srbije pri Unesku Darko Tanasković kaže da je u međunarodnoj zajednici formirana baza razumevanja koja nije postojala 2015. kada je Priština tražila članstvo. Na pitanje da li bi epilog u slučaju Interpola mogao da utiče na Unesko, Tanasković je rekao da bi mogao da ohrabri ili obeshrabri Prištinu i njene pokrovitelje.

 • Brnabić: Moramo da se sretnemo na pola puta

  "Beograd i Priština su daleko od sveobuhvatnog mirovnog rešenja, uprkos spremnosti za razgovor o eventualnoj razmeni teritorija u cilju rešavanja kosovskog pitanja", izjavila je premijerka Ana Brnabić za Fajnenšel tajms.

 • Službenici MSP u poseti Kosovu

  Grupa od 67 službenika Ministarstva spoljnih poslova Srbije završila je sinoć obilaskom manastira Gračanica dvodnevnu studijsku posetu Kosovu.

 • "Interpol – preambiciozan cilj Prištine"

  Predsednik Centra za spoljnu politiku Dragan Đukanović kaže za RTS da eventualni prijem Kosova u Interpol predstavlja preambiciozan cilj ali da zavisi od višestrukih lobiranja unutar Interpola.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane