• Vučić: Hvala kongresmenima, najvažnije šta će reći Tramp

  Predsednik Aleksandar Vučić izrazio je zahvalnost američkim kongresmenima koji su zatražili da SAD podrži Srbiju u traženju kompromisnog rešenja za Kosovo, ali je primetio da je najvažnije šta će reći predsednik SAD Donald Tramp i njegovi najbliži saradnici.

 • Civilna registracija - birokratska noćna mora

  Život bez osnovnih dokumenata je jedan od najvećih problema sa kojim se suočavaju pretežno pripadnici nevećinskih zajednica na Kosovu, jer se bez ličnih dokumenata ne mogu ostvariti osnovna prava, poput prava na obrazovanje, rad, socijalnu i zdravstvenu zaštitu rečeno je na predstavljanju izveštaja “Civilna registracija na Kosovu birokratska noćna mora’’ u Severnoj Mitrovici.

 • "Jedinstvo u borbi protiv nepravde nad žrtvama nasilja"

  Glavna izvršna službenica opštinske administracije Severna Mitrovica Adrijana Hodžić, ocenila je danas da je presuda od svega tri i po godine za pokušaj teškog ubistva K.M. iz Gračanice, od strane njenog supruga, sramna za čitavo pravosuđe.

 • Veselji: Odlučni smo da formiramo vojsku Kosova

  Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji izjavio je da je vlast u Prištini odlučna da osnuje vojsku Kosova, bez obzira na proteste koji dolaze iz Beograda i ocenio da pozivi predsednika Srbije Aleksandra Vučića Srbima da ne učestvuju u toj vojsci "nisu ljudski ni korektni".

 • Aktiv zabrinut zbog amandmana na Zakon o krivičnom postupku

  NVO Aktiv izražava duboku zabrinutost u vezi sa predloženim amandmanom na kosovski Zakon o krivičnom postupku 4/L-123 (28.12.2012), koji omoguċavaju suđenje u odsustvu za teška krivična dela ratnih zločina počinjenih u sukobima na Kosovu na kraju 20. i početku 21. veka, po ispunjavanju zakonski propisanih procedura.

 • „Ubistva novinara nerešena, kazna za napad minimalna“

  Na Kosovu je poslednjih godina u proseku zabeleženo oko 30 napada na novinare, od početka ove godine je bilo 13 napada. Većina tih slučajeva ostaje nerasvetljena, a napadači bez kazne, kaže za RTV Kim Budimir Ničić, predsednik Udruženja novinara Srbije na Kosovu. Podseća i na nerešene slučajeve ubistava i nestanka medijskih radnika na Kosovu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane