• Ljajić: Odbijanje Kosova važno za oživljavanje dijaloga

  Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da je Srbija izašla kao pobednik "legitimne političke borbe" u Interpolu i dodao da će Beograd nastaviti da zahteva ukidanje carina koje je Vlada Kosova uvela za proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

 • Ljajić: Ogromne posledice zbog odluke Prištine

  Potpredsednik vlade i ministar trgovine Rasim Ljajić izjavio je da odluka Prištine da takse na proizvode iz centralne Srbije poveća za 100 odsto znači sprečavanje i zaustavljanje trgovine između Kosova i centralne Srbije i da je to "par ekselans" politička odluka, koja će imati ogromne negativne posledice.

 • Vučić: Skoplje i Podgorica pokazali da im je Priština važnija

  Srbija će se prema Makedoniji i Crnoj Gori ponašati odgovorno, ali u skladu sa njihovim odnosom prema Srbiji, poručio je predsednik Aleksandar Vučić povodom poziva ministra Vulina da Srbija promeni politiku prema te dve zemlje nakon glasanja za članstvo Kosova u Interpolu.

 • Hodžaj: Takse na srpske proizvode - 100 odsto

  Prištinske vlasti podigle su takse na srpske proizvode na 100 odsto, obrazlažući takav potez "agresivnom kampanjom protiv Kosova", saopštio je zamenik premijera Kosova Enver Hodžaj. Zamenik Ramuša Haradinaja je najavio i dodatne mere.

 • Kocijančič: Odmah okončati provokacije

  Portparolka visoke predstavnice Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Maja Kocijančič pozvala je lidere Srbije i Kosova da odmah okončaju provokacije i da se fokusiraju na završetak procesa normalizacije odnosa, bez preduslova.

 • ’’Lice budućnosti’’ u Novom Sadu

  Izložba radova mladih likovnih umetnika sa Kosova i Metohije "Lice budućnosti" biće otvorena u ponedeljak, 26. novembra u 18:30 časova u Zavodu sa kulturu Vojvodine u Novom Sadu.

 • Moskva: EU da utiče na kosovske vlasti

  Evropska unija mora da utiče na kosovske vlasti i da postigne trenutno ukidanje taksi na robu iz Srbije i BiH, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

 • Ljajić: Štetne mere, stvoriće raj za švercere

  "Pažljivo pratimo situaciju posle odluke Prštine o uvođenju takse od 100 odsto na srpske proizvode i nastojimo da političkim sredstvima i političko-diplomatskom borbom izdejstvujemo da se ove besmislene i štetne mere povuku", izjavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

 • Udruženja traže da se obezbedi distribucija srpske štampe

  Udruženje novinara Srbije (UNS) i Društvo novinara Kosova i Metohije (DNKiM) najoštrije osuđuju nametanje dodatne takse od 100% na štampu iz Srbije koju je juče uvela Priština, a zbog čega srpski štampani mediji danas nisu stigli do čitalaca.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane