• Gračanica: Moje je pravo da živim srećno i zdravo

  Pod sloganom „Deca su ukras ravnopravnosti“ u svetu se obeležava Međunarodni dan deteta. „Moje je pravo da živim srećno i zdravo“, poručili su danas mališani predškolske ustanove „Đurđevak“ u Gračanici.

 • Vučić: Ponosan sam na borbu naše zemlje

  Ponosan sam što je Srbija, bez mnogo novca i moći uspela da se izbori protiv najmoćnijih sila sveta i pokaže koliko je vredno čuvati svoju slobodu, integritet i nezavisnost, poručio Aleksandar Vučić. Ivica Dačić je istakao da je ovo velika pobeda Srbije i srpskog naroda, koja pokazuje da ništa ne može da se uradi bez dogovora sa Srbijom.

 • "Glasanje o Kosovu potvrđuje potrebu pronalaženja dogovora"

  Potpredsednik Srpske liste Igor Simić, ocenio je da rezultat današnjeg glasanja po pitanju prijema Kosova u Interpol potvrđuje potrebu da Priština i Beograd moraju naći dogovor kada se radi o otvorenim pitanjima, a ne da se "silom ili jednostranim potezima pokušava dobiti nekakav poen".

 • Skot: Šteta što Kosovo nije primljeno u Interpol

  Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot izjavio je da je "šteta" što Kosovo nije primljeno u Interpol. Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin je čestitao srpskom ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću na "sjajnom radu u Dubaiju".

 • Spahiu: Neuspeh Vlade

  Neuspeh Kosova da postane deo Interpola je neuspeh kosovske vlade, smatra analitičar Nedžemedin Spahiu. Dušan Janjić ističe da je Srbija svojom aktivnošću onemogućila da Kosovo dobije dve trećine potrebnih glasova zemalja članica.

 • RSE: "Fondovi" Kosova u Dubaiju

  Milioni dolara fondova za lobiranje nisu bili dovoljni Kosovu za članstvo u međunarodnoj policijskoj organizaciji, Interpol, piše "Radio slobodna Evropa" i dodaje da je pre mesec dana kreiran dodatni fond od više miliona evra koji je Vlada Kosova namenila "efikasnom upravljanju aktivnostima lobiranja".

 • Reagovanja na odluku Prištine o taksama

  Odluku Prištine da uvede takse od 100 odsto na robu iz Srbije je iracionalan potez i odmazda za neuspeh na glasanju za članstvo u Interpolu, jednodušna je ocena političra i ekonomskih stručnjaka iz centralne Srbije. Očekuju da na odluku kosovskih vlasti reaguje pre svega Evropska unija.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane