• Milisav Dašić pušten na slobodu

  Povratnik Milisav Dašić, koji je juče uhapšen na administrativnom prelazu Jarinje između centralne Srbije i Kosova, pušten je na slobodu, uz obrazloženje da je došlo do greške, potvrdio je Tanjugu predsednik Privremenog organa opštine Istok Mališa Đurić.

 • Diković: Savest mi je čista

  Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.

 • Fabrici: Odluka o otvaranju novih poglavlja u decembru

  Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici izjavio je da će EU odluku o otvaranju novih poglavlja u pregovorima sa Srbijom doneti u decembru, a da se u okviru donošenja takve odluke procenjuje i stanje u oblasti vladavine prava i napredak dijaloga Beograda i Prištine.

 • Đakovica, prijave protiv Srba

  Grupacija civilnih organizacija iz Đakovice za prikupljanje dokaza o ratnim zločinima i pripremu krivičnih prijava protiv Srba koji su počinili zločine tokom rata 1998 i 1999. godine, podnela je više krivičnih prijava kosovskom Specijalnom tužilaštvu u Prištini

 • Viznu liberalizaciju podržale samo Bugarska i Mađarska

  Grupa zemalja članica Evropske unije iskazala je "veliki skepticizam" u pogledu odobrenja vizne liberalizacije za Kosovo, a samo dve su podržale uvođenje Prištine u šengenski prostor, stoji u izveštaju kosovskog ministarstva spoljnih poslova, u koji je prištinska Koha ditore imala uvid.

 • Naložena prodaja robe samo sa oznakom "Republika Kosovo"

  Kosovski ministar trgovine i industrije Endrit Šalja primio je naredbu da onemogući prodaju i uvoz robe na čijim deklaracijama piše "Kosovo i Metohija", "Kosovo Unmik" ili "Rezolucija 1244", jer ona dolazi iz centralne Srbije i BiH, piše prištinska Koha.

 • Pet zemalja stalo uz Srbiju

  Pet zemalja članice Interpola pridružilo se Srbiji i zahtevu da se glasanje o članstvu Kosova skine sa dnevnog reda Generalne skupštine ove institucije.

 • Novinari sa Kosova u Nemačkoj

  Međunarodna akademija Nirmberških principa i Specijalizovana veća i tužilaštvo Kosova organizuju seminar, koji je danas počeo, za dvadesetak novinara sa Kosova.

 • Reagovanja u Prištini povodom glasanja u Interpolu

  Predsednik Kosova Hašim Tači je poručio da su gubitnici zbog neprimanja Kosova u članstvo Interpola i "Kosovo i Srbija", a da je "pobednik samo organizovani kriminal". Kosovska vlada optužila je "divlju kampanju" Srbije za neuspeh u Interpolu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane