• Brnabić: Zabrinuta sam zbog situacije na KiM

  Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je na sastanku sa šefom Delegacije EU Semom Fabricijem i ambasadorima zemalja EU izrazila zabrinutost zbog sve kompleksnije situacije na Kosovu i Metohiji, "imajući u vidu da privremene institucije u Prištini, kako kaže, ne poštuju dijalog, dogovore i sporazume".

 • Stefanović: Članstvo Kosova u Interpolu bilo bi presedan

  U ponedeljak u Dubaiju počinje zasedanje Generalne skupštine Interpola i trajaće nekoliko dana. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović za RTS kaže da postoje pravni, policijski i politički argumenti koji ukazuju da bi članstvo takozvanog Kosova u toj organizaciji bilo presedan.

 • Damnjanović: Pozorište je dužno da upozorava

  „Dužnost pozorišta i teatra je da ukazuje na društvenu sredinu, okolnosti, na ono što je loše u društvu. Da isprovocira publiku da o tom problemu razmišlja“, poručio je u emisiji „Život i umetnost“ RTV Kim glumac Narodnog pozorišta u Prištini Igor Damnjanović.

 • "Nećemo dozvoliti da se nove takse sklone sa dnevnog reda"

  Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže za RTS da nije bilo reakcija na odluku Srbije i BiH da ne učestvuju na sastancima radnih tela CEFTE zbog odluke Prištine o opvećanim taksama na robu. Najavljuje razgovore o zajedničkim koracima.

 • Stefanović: Neprincipijelno ponašanje na skupštini Interpola

  Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je u Dubaiju, nakon početka zasedanja Generalne skupštine Interpola, da će Srbija nastaviti da se bori do samog glasanja u utorak, "kako bi pokazala da prijem takozvanog Kosova u Interpol predstavlja politizaciju ove policijske organizacije".

 • Odbijen zahtev Srbije

  U utorak se definitivno raspravlja o zahtevu Prištine za članstvo u Interpolu, a nakon toga će uslediti glasanje, i to u dva kruga.

 • "Glasaćemo za Kosovo, nema razloga za promenu"

  Ministar spoljnih poslova Crne Gore Srđan Darmanović izrazio je zadovoljstvo odnosima svoje zemlje sa državama u regionu. Dodao je da će Crna Gora ponovo glasati da Kosovo bude članica Interpola.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane