• "Kosovo u Interpolu omogućilo bi teroristima pristup podacima"

  Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović upozorio je svetsku javnost da bi prihvatanje zahteva za članstvo "takozvanog Kosova u Interpolu omogućilo teroristima pristup bazama podataka te međunarodne policijske organizacije".

 • Vučić i Skot o saradnji i dijalogu sa Prištinom

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom SAD Kajlom Skotom sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i dijalogu BG i PR. Skot pozvao Beograd i Prištinu da pokažu fleksibilnost u postizanju rešenja, koje bi doprinelo regionalnoj stabilnosti i nastavku dijaloga.

 • Predavanje o pčelarstvu

  Udruženje pčelara Nukleus u saradnji sa odeljenjem za poljoprivredu opštine Gračanica će u nedelju 18. novembra u 13 sati u Domu kulture u Gračanici organizovati stručno predavanje na temu priprema pčela za zimovanje.

 • „Oliver to nije zaslužio“

  Deset meseci je prošlo od ubistva Olivera Ivanovića, jednog od najznačajnijih srpskih političara na Kosovu. O istrazi se vrlo malo zna, a predstavnici vlasti u Beogradu i Prištini o tome skoro i da ne govore. O Ivanoviću se najviše piše na drušvenim mrežama, pa je često i tema prepucavanja između članova porodice. „Oliver to nije zaslužio“, poručuje Ksenija Božović.

 • Argumenti delegacije Srbije protiv Kosova u Interpolu

  Državni sekretari Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović i Biljana Popović Ivković izložile su u Dubaiju, predstavnicima delegacija koje će učestvovati na Generalnoj skupštini Interpola, argumente Srbije zašto Kosovo ne može biti deo ove međunarodne policijske organizacije.

 • Otkazana još jedna vanredna sednica kosovske skupštine

  Zbog nedostatka kvoruma i odsustva ministra inostranih poslova Bedžeta Pacolija, u Prištini je propao pokušaj održavanja vanredne sednice kosovske skupštine, i otvaranja rasprave o spoljnoj politici i aktivnostima Ministarstva spoljnih poslova.

 • Stefanović: Zadatak je sprečiti ugrožavanje Srba na Kosovu

  Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je posle sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, da je naročito sagledavana bezbednosna situacija na Kosovu i da je zadatak sprečiti da „scenario“ tamošnjih dešavanja dovede do nekog novog egzodusa sa tog prostora.

 • "Priznanje Kosova bio uslov za započinjanje pregovora"

  Punopravnog članstva Srbije u Evropskoj uniji neće biti bez priznanja Kosova, to je zapravo bio uslov da se uopšte započne s pregovorima, ponavlja u intervjuu za Dojče vele poslanik CDU u Bundestagu Peter Bajer i ističe da to nije ništa novo.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane