• BIRN objavio e-knjigu o kosovskom sudu za ratne zločine

  Balkanska istraživačka mreža objavila je e-knjigu o Specijalizovanim većima Kosova, s ciljem da poboljša razumevanje novoformiranog suda pred kojim će se procesuirati bivši pripadnici Oslobodilačke vojske Kosova za zločine tokom i nakon rata na Kosovu.

 • Vlahiju: Nismo dobili dokument Surinama

  Portparol Vlade Kosova Arber Vlahiu je izjavio da Kosovo nije dobilo nikakav dokument Surinama o navodnoj odluci te države da povuče priznanje Kosova. On je nazvao vesti o tome iz Beograda "podmetanjem".

 • Tužilaštvo nije našlo dokaze protiv ministra Rikala

  Kosovsko tužilaštvo nije pronašlo nikakve dokaze o navodnom zlostavljanju Albanaca u Prištini od strane ministra za poljoprivredu u kosovskoj vladi Nenada Rikala, a prikupljanje eventualno novih informacija prepustilo je policiji, saopšteno je iz tužilaštva.

 • Delavi: Nezavisnost Kosova neopoziva

  "Nezavisnost Kosova je neopoziva i podrška Sjedinjenih država je čvrsta i nepromenjena", izjavio je za RSE američki ambasador u Prištini Greg Delavi, nakon što je u medijima izašla vest da je Surinam povukao priznanje nezavisnosti Kosova.

 • S. Mitrovica: Sud počinje sa radom u ponedeljak

  Sud u Severnoj Mitrovici u okviru kosovskog pravosudnog sistema počinje da radi u ponedeljak. Istog dana rad počinju sudije u zgradi suda u objektu nekadašnje Jugobanke u Južnoj Mitrovici, kao i sudske jedinice u Leposaviću i Zubinom Potoku, navodi portal KoSSev.

 • NPP priprema dve nove predstave

  Glumci Narodnog pozorišta Priština počeli su da pripremaju dve nove predstave “Strah i beda Trećeg Rajha“ Bertolta Brehta i “Dve jelke“ koju režira glumica ansambla Radmila Knežević.

 • Selaković: Prvi put ozbiljno i otvoreno razgovarano o Kosovu

  Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković najavio je da će dijalog o Kosovu biti nastavljen ovog meseca i odbacio kritike da je reč o fingiranom dijalogu, navodeći da je to bio prvi ozbiljan i otvoren razgovor o Kosovu, a da političari nisu bili glavni akteri.

 • Mark Elis: Priznanje Kosova nije neopozivo

  Izvršni direktor Međunarodne advokatske komore sa sedištem u Londonu Mark Elis je u intervjuu za "Radio Slobodna Evropa" izjavio da je priznanje država u međunarodnom pravu politički akt, pa je slično tome i povlačenje priznanja nezavisnosti politički akt.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane