• „Od A do Š“ sa Samuelom Žbogarom

    

  Posetom Kosovu i Srbiji Hilari Klinton i Ketrin Ešton su želele da pokažu jedinstvenu politiku SAD i EU prema Balkanu, posebno u poboljšanju odnosa između Srbije i Kosova, kazao je u novom izdanju emisije „Od A do Š“ specijalni predstavnik EU na Kosovu Samuel Žbogar.

 • Srbi u Kosovskom pomoravlju bez tablica

  Srbi u Kosovskom pomoravlju od danas ne mogu da voze automobil bez tablica, i policija će takve automobile isključivati iz saobraćaja uz dodatnu novčanu kaznu.

 • Nikolić: Imamo spremno rešenje za Kosovo

  Predsednik Srbije Tomislav Nikolić kaže da vlast ima spremno rešenje za KiM, kao i da očekuje da će datum otpočinjanja pregovora sa EU Srbija dobiti do kraja godine.

 • Poziv da Srbija u Briselu predstavi stavove o Kosovu

  Direktor za proširenje u Evropskoj komisiji Stefano Sanino uputio je poziv delegaciji Srbije da poseti Brisel, kako bi na adekvatan način, predstavila stavove i ideje o rešavanju pitanja Kosova i Metohije pred najvišim političkim forumima EU.

 • Tači pred poslanicima o dijalogu sa Beogradom

    

  Kosovski premijer Hašim Tači izjavio je da će se najverovatnije ovog meseca ponovo sresti sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem kako bi počeli rešavanje konkretnih pitanja između Beograda i Prištine.

 • Samoopredeljenje protiv razgovora Dačića i Tačija

  Šef parlamentarne grupe pokreta “Samoopredeljenje” Visar Imeri opisao je izlaganje Hašima Tačija u Skupštini kao površno i nepotpuno ocenjujući da je susret kosovskog premijera sa Dačićem bio “kriminalan”.

 • OEBS: Incidenti otežavaju povratak na Kosovo

  Uprkos napretku u pogledu političkih i institucionalnih okvira u cilju zaštite i unapređenja prava raseljenih lica i povratnika, bezbednosni incidenti i dalje negativno utiču na održivost procesa povratka na Kosovo, zaključuje se u izveštaju koji je predstavio OEBS.

 • Večeras u “Dogovoru?!” Goran Arsić i Vladeta Kostić

    

  Zbog čega štrajkuju radnici u Gračanici, kakvi su ugovori kojima raspolažu, hoće li, sa druge strane, uskoro biti rešen problem radnika u KBC-u  u Gračanici, samo su neka od pitanja na koja su u emisiji Dogovor!? načelnik Kosovskog Okruga Goran Arsić i predsednik okružnog odbora SNS-a Vladeta Kostic, pokušali da daju odgovor.

 • Na slobodi Srbin uhapšen na Jarinju

  Okružni sud u Prištini pustio je, uz novčanu kauciju, Predraga Blagića iz Beograda, koji je prošle sedmice uhapšen na administrativnom prelazu Jarinje.Blagić je pušten da se brani sa slobode.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane