• R. Božović: Nemam nikakve veze sa smrću Zumberija

  Ratomir Božović, kosovski Srbin, osumnjičeni za ubistvo kosovskog specijalca Envera Zumberija na Brnjaku, negirao je da ima bilo kakve veze sa Zumberijevom smrću, ali da je morao da se skloni zbog svoje porodice.

 • Osiguranje i izmireni porez pa preregistracija

  Preregistracija vozila na KS registarske oznake počela je danas. Srbi koji su do sada koristili tablice sa oznakama kosovskih gradova, a koje izdaju policijske uprave Republike Srbije, moći će da ih zamene do kraja godine.

 • Na Brnjaku i Jarinju ne prolaze putnička vozila

  Situacija na severu Kosova je nepromenjena, Srbi i dalje na barikadama, a sva vozila se usmeravaju na alternativne putne pravce. Preko Jarinja i Brnjaka od dolaska KFOR-a i kosovskih carinika nije prešlo nijedno putničko vozilo, niti pešak, saznaje KIM radio.

 • Vraćeni kamioni Eurokopa iz Raške

  Petnaest od ukupno dvadeset kamiona firme "Eurokop" iz Raške, koje je krajem septembra policija zadržala na Kosovu, vraćena su vlasniku, kazao je za KIM radio Besim Hoti portparol regionalne policije.

 • Graičevci: Srbija krši dogovor o slobodi kretanja

  Član prištinskog tima u dijalogu sa Beogradom Ljirim Graičevci tvrdi da vlasti u Beogradu krše dogovor o slobodi kretanja, postignut u julu u Briselu, jer još nisu izvršile pripreme za primenu tog dogovora po kojem bi žitelji Kosova uz ličnu kartu mogli da ulaze u Srbiju.

 • Izveštaj o Kosovu pred Odborom

  Odbor za Kosovo i Metohiju razmatraće Izveštaj o aktivnostima Vlade Srbije na stabilizovanju situacije na Kosovu. Predsednica Skupštine Slavica Đukić Dejanović kaže da će posle izveštaja Odbora zakazati i plenarnu sednicu.

 • Sever Kosova: Alternativnim putevima do centralne Srbije

  Na severu Kosova je mirno. Dežurstva na barikadama i dalje se nastavljaju a novih pomeranja KFOR-a, prema saznanjima KIM radija, nije bilo. Pre svih barikada postavljeni putokazi kojim se vozila usmeravaju na alternativne putne pravce.

 • Fon Sidov sa predsednicima četiri opštine

  Izvestilac za Kosovo Komiteta za politička pitanja Saveta Evrope Bjern Fon Sidov doputovao je danas u Kosovsku Mitrovicu gde razgovara sa predsednicima četiri opštine sa severa Kosova.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane