• L.Selo: Meštani ogorčeni zbog smrada iz reke

  Meštani Lapljeg Sela, suočeni sa nepodnošljivim smradom iz reke Gračanke, već nekoliko godina upozoravaju lokalnu vlast i druge nadležne da reše problem. Na današnjem sastanku sa predstavnicima Opštine, OEBS-a i KFOR-a upozorili su da će, ako se ne nađe rešenje, preduzeti konkretne mere. Iz Opštine obećavaju da će krenuti čišćenje reke.

 • Dačić: Govore "okrenite se budućosti", a misle "priznajte Kosovo"

  Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da je mnogo "političkih doktora" koji Srbiji savetuju da se okrene budućnosti, a pod tim ustvari misle jedino "priznajte Kosovo", te zapitao zašto ne poruče Prištini da se "okrene budućnosti" i prizna autonomiju Kosova u Srbiji.

 • Gračanica: “Ženidba“ u sedamdesetoj

  Povodom jubileja Prištinskog pozorišta, u prepunoj sali gračaničkog Doma kulture sinoć je premijerno izvedena predstava Gogoljeva “Ženidba“ u režiji Milana Karadžića. Publika je predstavu ispratila ovacijama.

 • MALS: „Grant učinak“ za bolji rad opština

  Ministarstvo administracije lokalne samouprave pokrenulo je projekat „Grant učinka“, preko kojeg će opštine na Kosovu, ukoliko ispune određene uslove, dobiti dodatna finansijska sredstva za kapitalne investicije.

 • Haradinaj: Tačijeva ideja o korekciji granica je mrtva

  "Ko želi da zbaci vladu, ne priča o tome već deluje", poručio je Ramuš Haradinaj kosovskom predsedniku. Ističe da Hašim Tači samo izazivanjem nemira na severu Kosova može da održi svoju ideju o korekciji granica. Za to vreme, Tači na Fejsbuku navodi da postoji realna mogućnost ujedinjenja "Preševske doline sa Kosovom".

 • Šilovo: Ovacije za "Ženidbu"

  Glumci Narodnog pozorišta u Prištini, nakon uspešne premijere u Gračanici, izveli su sinoć u Šilovu Gogoljev komad "Ženidba" u režiji Milana Karadžića.

 • Srbi ne odustaju od ZSO, niti od života na KiM

  Zajednica srpskih opština (ZSO) nije političko, već životno pitanje i Srbi na Kosovu i Metohiji nikada neće odustati od nje, niti od života na KiM, poručeno je danas sa skupa u Kosovskoj Mitrovici u organizaciji Srpske liste, a povodom 2000 dana od kako je Priština preuzela obavezu da formira ZSO, a Evropska unija to garantovala svojim potpisom.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane