• KM: Predstavljen književni portret Petra Sarića

  Književni opus jednog od najznačajnijih srpskih pisaca i intelektualaca sa Kosova i Metohije, Petra Sarića, predstavljen je sinoć u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici.

 • Ukidanje viza tek krajem naredne godine?

  Najpozitivniji scenario je da se odluka o liberalizaciji viza za Kosovo donese tokom ove godine, međutim, ne isključuje se mogućnost odlaganja ovog procesa do kraja 2019. godine, preneo je RTK.

 • Arifi: Dijalog je umro

  Šef kosovske delegacije u tehničkom dijalogu Prištine i Beograda Avni Arifi izjavio je da je dijalog "umro".

 • Ukinuto stanje najviše borbene gotovosti VS

  Predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić rano jutros naredio je dezangažovanje snaga za hitno i brzo reagovanje. Time je ukinuto stanje najviše borbene gotovosti koje je naređeno prošle subote.

 • U školama nedovoljno prostora, ali dosta znanja

  Svako dete ima pravo na obrazovanje pod jednakim uslovima, a škola je u obavezi da to omogući. Tako glasi u zakonima, a kako je u praksi? Škole na centralnom Kosovu zbog nedostaka prostora rade u više smena. Njihovi najbolji učenici na kraju školovanja dobiju samo zahvalnicu ili fotografiju u holu škole.

 • Poslanik SL: Izvinjavam se stranačkim kolegama i sunarodnicima

  Nakon što je na jučerašnjoj sednici Odbora za unutrašnje poslove, bezbednost i nadgledanje KBS, kazao da je poseta Hašima Tačija jezeru Gazivode „deo političkog procesa i dijaloga između Beograda i Prištine“, zamenik predsedavajućeg i poslanik Srpske liste Zoran Mojsilović danas se izvinjava „stranačkim kolegama i sunarodnicima“.

 • NPP proslavlja 70 godina rada

  Svečanom akademijom, izložbom fotografija i predstavljanjem publikacije o postojanju dugom sedam decenija, Narodno pozorište u Prištini obeležiće 08. oktobra 70 godina od osnivanja. Premijerom predstave "Ženidba" nastale po delu Nikolaja Gogolja u režiji Milana Karadžića, iste večeri na sceni Doma kulture u Gračanici, zahvaliće se još jednom vernoj publici za 7 decenija druženja, u ne baš uvek lakim okolnostima. 

 • Dačić: Do kraja godine još neka povlačenja priznanja Kosmeta

  Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić kaže za RTS da su neki očikivali da će se stvari u dijalogu Beograda i Prištine odvijati tako da Srbija prizna jednostrani akt Prištine i poručuje da to Srbija neće uraditi. Očekuje, kaže, da do kraja godine još neke zemlje povuku jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

 • Vučić: Tačijeva izjava kontinuirana politika

  Predsednik Aleksandar Vučić kaže da je izjava Hašima Tačija da je san svih Albanaca "nacionalno ujedinjenje sa Albanijom" izraz kontinuirane politike. Ističe da ga više zanima šta će i da li će neko u međunarodnoj zajednici reagovati na takve izjave.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane