• Zaharova: Gruba provokacija kosovskih vlasti

  Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ocenila je da je upad kosovskih specijalnih snaga u srpske oblasti na severu Kosova "provokacija u cilju zastrašivanja Srba".

 • Jeremić: Bler pregovara o Kosovu iza kulisa

  Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da su iza kulisa u toku najintenzivniji pregovori o razgraničenju na Kosovu i Metohiji i da u ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa najvišim međunarodnim zvaničnicima razgovara bivši britanski premijer Toni Bler.

 • Veber : Ulaskom u dijalog sa Prištinom, Beograd na neki način priznao nezavisnost

  Analitičar i viši saradnik berlinskog Saveta za politiku demokratizacije Bodo Veber rekao je u emisiji Slobodno srpski da je dijalog Beograda i Prištine posle 2014.godine zapao u krizu, što je doživelo eskalaciju ovog leta, u čemu vidi neku vrstu slabosti Evropske unije u vidu, kako je rekao, davanja manevarskog prostora koji je korišćen za  odlaganje implementacije sporazuma i igru bacanja odgovornosti jednih na druge da se ne bi morale te obaveze ispuniti.

 • Marjan Melonaši: Zločin pred kojim je policija žmurela

  Uprkos oblacima, sunce je grejalo Prištinu. Na 21 stepen hladnoća i zubato sunce podsećali i novinara Marjana Melonašija da je jesen blizu. On je upravo završio polučasovnu emisiju na Radio Kosovu, opominjući sugrađane možda baš i na činjenicu da se u uništenom Kosovu trebalo dovijati i pripremiti za dugu zimu koja je bila na pragu.

 • Zapaljena njiva pod kukuruzom Srbinu iz Budrige

  Srbinu iz Donje Budrige, Srđanu Gigiću, sinoć je zapaljena njiva pod kukuruzom. Šteta je potpuna, jer se izgoreli kukuruz zbog dima i opasnih isparenja ne može koristiti za ishranu životinja.

 • Dražević: Nisam davao izjave za medije

  Goran Dražević, ugostitelj sa severa Kosova na čiju je porodičnu kuću i restoran pucano nakon što je ovo omiljeno stecište posetioca jezera Gazivode u subotu iznenada obišao i kosovski predsednik Hašim Tači, demantovao je da je sa novinarom Insajderija vodio zvanični razgovor.

 • Vučić Putinu: Daleko smo od rešenja za KiM

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Vučić je rekao Putinu "da smo, bez obzira na napore naše zemlje da postignemo kompromis i podržimo mir i stabilnost, veoma daleko od bilo kakvog rešenja pitanja KiM i naglasio da je država Srbija suočena sa svakodnevnim provokacijama".

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane