• Krijumčare decu radi prodaje organa?!

  Bivši premijer i predsednik Albanije Salji Beriša objavio na svom nalogu na Fejsbuku da mu je jedan policajac prijavio da se krijumčare deca na granici s Kosovom.

 • Popović: Baviću se vama i vašim problemima

  Moje mesto neće biti u kancelariji već sa vama na vašoj njivi i u vašoj kući, poručio je okupljenim simpatizerima „Srpske“ na mitingu u Gračanici kandidat za gradonačelnika ove opštine Srđan Popović.

 • "Kosovska deca talentovana kao sva druga"

  U prepunoj sali gračaničkog Doma kulture održana je premijera dokumentarnog filma "Prokleta mogućnost izbora" koji prikazuje paralelu između kosovske i vojvođanske dece u stvaranju i razvijanju talenta. "Trud i volja nadmašuju mogućnosti", poručila je publika nakon projekcije.

 • EU, SAD i Britanija: Za neuspeh institucija odgovoran Tači

  Dan nakon što je kosovski predsednik žestoko kritikovao međunarodnu zajednicu zbog neispunjenih obećanja prema Kosovu, EU, SAD i Velika Britanija su ukazale na neuspehe institucija u Prištini za koje je, kako kažu, odgovoran Hašim Tači.

 • Prizren: Jedinstvena svedočanstva o stradanju srpskih vojnika

  U Bogosloviji Sv. Kirila i Metodija u Prizrenu, u petak će biti održana multimedijalna izložba u okviru projekta “Album sećanja na naše pretke iz Prvog svetskog rata“. Biće prikazana “jedinstvena svedočanstva“ o stradanju srpskih vojnika, kažu organizatori izložbe.

 • ’’Važno je da na KiM postoji profesionalni teatar’’

  "Narodno pozorište u Prištini novu sezonu započelo je potpisivanjem sporazuma sa gotovo svim većim domovima kulture i kulturnim centrima na Kosovu i Metohiji gde živi naša publika", rekao je za dnevni list "Danas" direktor Narodnog pozorišta u Prištini sa sedištem u Gračanici.

 • Kosovo i Albanija za strateško partnerstvo

  Predsednici Kosova i Albanije Hašim Tači i Iljir Meta dogovorili su se danas u Prištini da podrže napore vlada dve države usmerene na razvoju demokratije, pravnoj državi, tržišnoj ekonomiji i društvenoj koheziji sa zajedničkim ciljem što bržeg postizanja evropskih standard.

 • Gračanica: Izložba fotografija Darka Dozeta

  U Domu kulture u Gračanici otvorena je izložba fotografija Darka Dozeta "Sedam vekova manastira Krupe". "Dozet je Nikoletina Bursać našeg vremena", kazao je direktor Doma kulture Živojin Rakočević.

 • Jevtić sa nemačkim ambasadorom o povratku

  Potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić danas je ambasadoru Nemačke na Kosovu Kristijanu Heldu preneo probleme sa kojima se suočavaju Srbi povratnici, uključujući nezaposlenost, hapšenja i uzurpiranu imovinu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane