• Gašić: Nato nije odobrio formiranje Vojske Kosova

  Nato nije zvanično odobrio formiranje takozvane Vojske Kosova, iako pojedine države članice priznaju nezavisnost Kosova i podržavaju Prištinu u procesu transformacije, izjavio je ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić.

 • Žbogar: ZSO do kraja godine

  Zajednica srpskih opština na Kosovu trebalo bi da bude formirana krajem godine, izjavio je specijalni predstavnik EU za Kosovo Samuel Žbogar.

 • 20 kompanija iz Srbije na sajmu u Prištini

  Na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Prištini koji je počeo juče svoje proizvode predstavlja i 20 kompanija, članica „Privredne komore Srbije“. Sajam će trajati do 2. oktobra.

 • “ZSO nije pretnja Albancima”

  Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marko Đurić rekao je za RTS da Zajednica srpskih opština nije nikakva pretnja albanskom stanovništvu i da je njen prevashodni cilj zaštita Srba na Kosovu.

 • Jevtić i Bratu o procesu povratka

  Norveški ambasador na Kosovu Jan Bratu posetio je danas Ministarstvo za zajednice i povratak gde se upoznao sa zaključcima nedavno održane regionalne konferencije o povraku.

 • Delavi kritikuje opoziciju

  Američki ambasador u Prištini Greg Delavi kritikovao je kosovsku opoziciju, koja je blokirala rad parlamenta i premijera Isu Mustafu u nekoliko navrata gađala jajima, poručivši da SAD u potpunosti podržava sporazume Beograda i Prištine dogovorene u Briselu, uključujući i formiranje Zajednice srpskih opština.

 • Durić sa austrijskim diplomatama

  Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić upoznao danas je predstavnike austrijskog Ministarstva spoljnih poslova sa tokom briselskog dijaloga i temama koje bi Beograd želeo da otvori.

 • „Ekonomija ima jak uticaj na povratak“

  Ekonomija je glavno pitanje koje treba rešiti, ako želimo da čitavo kosovsko društvo krene napred, kaže Dalibor Jevtić, ističući da bi upravo ovo pitanje uticalo i na proces povratka. Sa njim se slaže i nemačka ambasadorka na Kosovu Angelika Fic.

 • Velika Hoča: Trka za srećnije detinjstvo

  U Velikoj Hoči održana je trka „Za srećnije detinjstvo“. U trci je učestvovalo stotinak đaka iz osnovnih škola „Svetozar Marković“ iz Velike Hoče i „Dositej Obradović“  iz Orahovca.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane