• OEBS i radne grupe o lokalnim izborima

  Radne grupe Beograda i Prištine danas će u Briselu sa predstavnicima OEBS-a pokušati da reše nesuglasice vezane za održavanje lokalnih izbora na Kosovu.

 • Gaon: CIK proverava prijave za glasanje

  Portparol misije OEBS u Prištini Nikola Gaon kaže za KIM radio da nije upoznat sa Dačićevim tvrdnjama da OEBS ispituje nepravilnosti oko prijava grđana za lokalne izbore na Kosovu.

 • Pomoć roditeljima novorođenčadi

  Opština Priština u saradnji sa Kancelarijom za KiM obezbedila je jednokratnu novčanu pomoć porodicama, koje žive ne teritoriji grada Prištine, čija su deca rođena u periodu od 01. januara do 30. juna 2013. godine.

 • GI ’’Srpska’’: Ti meni, ja tebi

  GI “Srpska”, u saopštenju dostavljenom KIM radiju, osuđuje odnošenje nameštaja iz Radio Gračanice, navodeći da je to “pokušaj ometanja emitovanja programa” ovog medija.

 • "Slučaj" - RTK 2 (prvi deo)

    

  "Slučaj" je nova emisija u proizvodnji TV Centar, koja se na temeljan i istraživački način bavi kosovskim temama. U prvoj epizodi prvog serijala obrađujemo slučaj kosovskog javnog servisa na srpskom jeziku - RTK 2.

 • P. Blomajer: Bojkot samo zbunjuje

    

  Sporazumom o normalizaciji (odnosa Beograda i Prištine) rešeno je da sever pripada Kosovu i da neće doći do ocepljenja, kazao je u izjavi za KIM radio nemački ambasador na Kosovu Peter Blomajer.

 • Pomoć za povratak raseljenih Srba

  Ministar za povratak i zajednice u Vladi Kosova Dalibor Jevtić potpisao je u Kosovu Polju akcioni plan sa predstavnicima opština Prizren, Uroševac i Štrpce, za pomoć povratku raseljenih Srba u gradove.

 • Knjige iz Prištine se vraćaju u Gračanicu

  Direktor Odeljenja za obrazovanje, kulturu, omladinu i sport Ilija Mladenović potpisao je danas sporazum u Prištini sa direktorom Narodne i univerzitetske biblioteke Kosova, o preuzimanju 8337 naslova na srpskom jeziku odnosno 14206 primeraka knjiga.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane