• Vučić: Ne postoji drugo rešenje osim sporazuma

  "Ne postoji drugačije rešenje za Kosovo osim da postignemo neki sporazum, koji će da prihvate Srbi i Albanci, jer to donosi mir", izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić za portal Espreso.

 • „Nemi posmatrači u izrežiranom scenariju“

  Pitanje otvaranja granica između Kosova i Albanije je prihvatljivo i progresivno, veruje Riza Smaka. Sa druge strane, Nenad Rašić kaže da smo mi (narod) samo nemi posmatrači u izrežiranom scenariju, dok Dušan Janjić, smatra da je to deo procesa vizne liberalizacije kojem Kosovo teži.

 • Patrijarh: Trajno rešenju za Kosovo je prihvatanje etničkog čišćenja

  Patrijarh srpski Irijen pozvao je u Božićnoj poslanici na posebnu brigu prema srpskom narodu na Kosovu. “Pitanje Кosova i Metohije, pitanje opstanka našeg naroda, sveštenstva, monaštva i, naročito, drevnih svetinja, bez kojih ne bismo bili ono što jesmo”, naveo je patrijarh u poslanici.

 • Remzi Šalja pobegao sa Kosova

  Jedan od lokalnih komandanata Oslobodilačke vojske Kosova, Remzi Šalja pobegao je sa Kosova posle poziva koji mu je uputilo tužilaštvo Specijalnog suda javljaju kosovski mediji.

 • Vasić: Netačno da je produžen pritvor trojici Srba

  Advokat Dejan A. Vasić demantovao je pisanje Koha ditore da je Osnovni sud u Prištini ponovo produžio pritvor trojici Srba osumnjičenih da su umešani u ubistvo lidera kosovske Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, istakavši da je ona netačna. Vasić ističe da je poslednji put pritvor produžen još 23. decembra, te da nije bilo novog produženja.

 • Koha: Takse glavna tema sastanka u Briselu

  Zahtev za ukidanje kosovskih taksi od 100 odsto na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine će, kako se očekuje, dominirati u utorak na sastanku delegacija Kosova i funkcionera Evropske unije u Briselu, piše Koha Ditore.

 • Stoltenberg: Žalim zbog odluke o kosovskoj vojsci

  Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da žali zbog odluke kosovske skupštine da izglasa set zakona koji su omogućili transformaciju Kosovskih bezbednosnih snaga u Vojsku Kosova, uprkos upozorenjima i zabrinutosti koje je NATO izrazio tim povodom.

 • "Brisanje granica sa Albanijom vodi ka aneksiji Kosova"

  Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun navodi za RTS da je brisanje granica između Albanije i Kosmeta jedan od koraka koji vodi ka aneksiji dela teritorije Srbije od Albanije i stavljanje pred svršen čin jednog dela međunarodne zajednice – onog koji podržava Srbiju.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane