• Drač od danas postaje i luka kosovske carine

  Kosovska carina od danas ima svoju ispostavu u luci Drač u Albaniji, što je, prema rečima albanskog premijera Edija Rame, "prvi korak" ka stvaranju carinske unije Prištine i Tirane.

 • "Jasna poruka da američka podrška Prištini nije bezuslovna"

  Reakcija SAD koje su zapretile Prištini sankcijama ukoliko ne ukine takse na srpske proizvode, i odbile da izdaju vizu kosovskom premijeru Ramušu Haradinaju, pokazuje da podrška Kosovu neće biti bezuslovna, kaže Ivica Dačić. Šef srpske diplomatije ističe da američka administracija podržava napore da se pronađe kompromisno rešenje.

 • Hodžaj: U februaru novi sastanak u Briselu

  Prištinski tim za dijalog sa Beogradom predstaviće sutra svoju platformu za nastavak razgovora u Briselu, a potpredsednik kosovske vlade Enver Hodžaj najavio je da u februaru treba očekivati sledeći sastanak predstavnika Beograda i Prištine.

 • Uprkos zahtevu za smenu, Rikalo sve češće na poslu

  Nakon zahteva za smenu kosovskog ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja, Nenada Rikala koji je postavila opoziciona PSD kao uslov za svoje glasove za nacrt Zakona o budžetu za 2019. godinu, a koji je kosovski premijer Ramuš Haradinaj ocenio kao „legitiman“, ovaj ministar iz Srpske liste se sve učestalije pojavljuje na svom radnom mestu, dok je Srpska lista kako zvanično kaže, „u ostavci“, ali i „u opoziciji“.

 • Veselinoviću dve godine zatvora, Radoičić oslobođen

  Zvonko Veselinović, kontroverzni biznismen sa severa Kosova, osuđen je danas u Pirotu na dve godine zatvora zbog nelegalnog iskopavanja šljunka. Njegov kum Milan Radoičić oslobođen je optužbi jer, kako je naveo sudija Bojan Antić, nije bilo dokaza da je učestvovao u ovom poslu.

 • Podneta peticija za ujedinjenje Mitrovice

  Gradonačelnik južne Mitrovice Agim Bahtiri, podneo je predsedniku parlamenta Kadriju Veseljiju peticiju sa potpisima građana, koji podržavaju inicijativu o ujedinjenju južnog dela gada, koji naseljavaju većinski Albanci, sa severnim, koji naseljavaju većinski Srbi.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane