• D. Pak: Sprečiti ludilo

  Akcija pokreta "Samoopredeljenje", najavljena za 14. januar pod sloganom "Srbija ne prelazi" je ludilo koje treba sprečiti, izjavila nemačka poslanica u Evropskom parlamentu Doris Pak.

 • Milović: Neprihvatljiva odluka KFOR-a

  Predstavnici KFOR-a upoznali su juče na redovnom sastanku u Zvečanu predstavnike Srba sa severa Kosova o poslednjoj odluci komandanta KFOR-a koja predviđa da iz centralne Srbije na Kosovo alternativnim putevima mogu ući samo vozila do 3,5 tona nosivosti.

 • Fejt: Akcija Samoopredeljenja šteti Kosovu

  Planirana blokada dva prelaza sa Srbijom od strane pokreta “Samoopredeljenje” neće unaprediti međunarodnu poziciju Kosova, niti će pomoći u naporima da se uspostave normalni odnosi sa Srbijom, izjavio je Međunarodni civilni predstavnik Piter Fejt.

 • “Samoopredeljenje” blokira deo puta

  Aktivisti pokreta “Samoopredeljenje” blokiraće sutra samo jednu kolovoznu traku na prelazima Merdare i Bela zemlja u čemu ih kosovska policija neće sprečavati.

 • Karađorđevićima i Đeliću zabranjena poseta KiM

  Zamenik premijera Kosova, Hajredin Kući odio je zahtev princa Aleksandra Karađorđevića, princeze Katarine i bivšeg potpredsednika Vlade Srbije Božidara Đelića da posete srpske manastire na Kosovu i Metohiji.

 • Doris Pak: Samoopredeljenje imitira Srbe sa severa

  Poslanica Evropskog parlamenta Doris Pak osudila je nameru Samoopredeljenja da blokira prelaz prema centralnoj Srbiji i ukazala da taj pokret i njegov lider Aljbin Kurti treba da se ponašaju drugačije a ne da "imitiraju" Srbe sa severa Kosova.

 • Zemlje Kvinte protiv blokade prelaza

  Ambasade Francuske, Nemačke, Italije, Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država u Prištini danas su pozvale pripadnike pokreta Samoopredeljenje da se uzdrže od nasilja ili provokacije kosovske policije tokom najavljene akcije blokiranja prelaza prema centralnoj Srbiji.

 • H.Tači: Akcije Samoopredeljenja protivustavne

  Premijer Kosova Hašim Tači izjavio je da su akcije, poput one koju za sutra
  najavljuje pokret Samoopredeljenje, protivzakonite i protivustavne i da neće biti dozvoljene, javlja Radio Slobodna Evropa.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane