• R. Trajković: Poništiti referendum

  Cilj inicijative za održavanje referenduma na severu Kosova i Metohije jeste “miniranje evropske perspektive Srbije”, ocenila je poslanik u Skupštini Kosova Rada Trajković i pozvala državne organe da ponište taj referendum.

 • Otac Sava: Crkva uvek uz narod

  Sekretar Eparhije raško-prizrenske jerej Savo izjavio je za FoNet da Srbi u Gračanici i na celom Kosovu i Metohiji imaju želju i volju da opstanu na tom prostoru i da na sve moguće načine
  pokušavaju da to i ostvare.

 • Treći dan Božića- Stefandan

  Pravoslavna crkva i vernici, drugog dana po Božiću, molitveno se sećaju Svetog prvomučenika - arhiđakona Stefana. Praznik u narodu poznat kao "Stefandan".

 • M.Mihajlović: Pokušaj da se opravda ekstemizam

  Šef kancelarije za odnose s medijima Vlade Srbije Milivoje Mihajlović izjavio je da najava Vlade Kosova da ubuduće neće dozvoliti posete predsednika Borisa Tadića, zapravo, predstavlja pokušaj da se opravdaju ekstremizam i incidenti u Dečanima proteklih dana.

 • Poseta kosovskih zvaničnika Preševu?

  Kabineti predsednika i premijera Kosova, Atifete Jahjage i Hašima Tačija, ostali su nemi na pozive grupe intelektualaca iz Preševa da zvaničnici vlasti u Prištini i Tirani posete jug Srbije.

 • Z.Vitošević: Naše diplome su priznate u Evropi

  Rektor Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici Zdravko Vitošević kazao je za KIM radio da nema informacija o procesu priznavanja univerzitetskih diploma između Beograda i Prištine.

 • Kvar odlaže emitovanje TV dnevnika KIM radija

  Zbog kvara na TV predajnicima Televizije Herc iz Štrpca Jutarnji dnevnik KIM radija neće biti emitovan u narednih nekoliko dana u televizijskom formatu. Jutarnji dnevnik će biti emitovan redovno u radijskom izdanju svakog jutra od 9:30 na frekvenciji Radija KIM (93,9) i na sajtu www.radiokim.net.

 • I.Dačić: Šta je svrha referenduma?

  Potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je da ne vidi šta referendum na Kosovu konkretno može doneti i da akcije građana srpske nacionalnosti treba dobro koordinirati sa Beogradom.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane