• R. Nojkić: Beograd se bavi samo severom

  Predsednik Pokrajinskog odbora SPO za Kosovo i Metohiju Randjel Nojkić izjavio je da iza izjašnjavanja o referendumu četiri opštine na severu Kosova "stoje država i Demokratska stranka, preko Ministarstva za Kosovo i Metohiju".

 • Sutra je Badnji dan

  SPC i vernici slave sutra Badnji dan, pripremajući se za najradosniji hrišćanski praznik Božić – rođenje Isusa Hrista.

 • Z. Stević: Vladajuća koalicija u Leposaviću nije ugrožena

  Državni sekretar Ministarstva za KiM i član Predsedništva SPS Zvonko Stević ocenjuje da podrška socijalista referendumu u Leposaviću neće dovesti u pitanje vladajuću koaliciju sa DS u ovoj opštini, niti će uticati na saradnju u Vladi Srbije.

 • Patrijarh pozvao Srbe na Kosovu da ostanu na ognjištima

  Patrijarh srpki Irinej poručio je danas u božićnoj poslanici vernicima, Srbima na Kosovu i Metohiji, da budu istrajni u svom nepravednom stradanju i ostanu na svojim ognjištima, uz crkve i svetinje na zemlji svojih dedova i pradedova.

 • E. Tahiri traži razgovor o osiguranju vozila

  Šefica prištinske delegacije u razgovorima sa Beogradom Edita Tahiri je rekla kosovskim medijama da je uputila poruku posredniku Evropske unije Robertu Kuperu i od njega zatražila sastanak ekspertskih grupa o ukidanju visokih tarifa za osiguranje vozila koja sa Kosova ulaze u Srbiju i obratno.

 • Drevs: Za primenu sporazuma malo šest meseci

  Komandant Kfora Erhard Drevs izrazio je sumnju da će sporazum Beograda i Prištine o integrisanom upravljanju prelazima prema centralnoj Srbiji moći da bude primenjen u roku od šest meseci, piše danas prištinska štampa.

 • Danas je Badnji dan

  Srpska pravoslavna crkva i vernici slave danas Badnji dan i Badnje veče, pripremajući se za Božić - dan rođenja Isusa Hrista, najradosnijeg hrišćanskog praznika.

 • Omladinski akcioni saveti na Kosovu

    

  Misija OEBS-a na Kosovu pomogla je osnivanje i obuku članova Omladinskih akcionih saveta koji predstavljaju mlade, unapređuju ih i zalažu se za njihove interese na opštinskom i centralnom nivou. 

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane