• Bondstil preuzimaju Turci?

  Baza "Bondstil" kod Uroševca na Kosovu i Metohiji biće prepuštena turskoj vojsci, kao najvećem američkom savezniku na tlu Balkana, izjavio je član Američko-albanskog saveta Džo Diogardi.

 • Nastavak dijaloga posle 16. januara

  Pregovarački timovi Beograda i Prištine trebalo bi ponovo da se sretnu u Briselu posle 16. januara, saznaju današnje "Novosti", a tačan datum biće utvrđen tokom naredne nedelje, kada prođu praznici.

 • Sednica u Leposaviću bez demokrata?

  Za danas prepodne zakazana je sednica Skupštine Opštine Leposavić na kojoj će se raspravljati o inicijativi za održavanje referenduma o (ne)prihvatanju institucija Kosova.

 • E. Tahiri: Razgovori i u januaru i u februaru

  Nakon najave da bi tokom ovog meseca mogao biti nastavljen dijalog Beograda i Prištine, Edita Tahiri, šef kosovske delegacije u pregovorima, izjavila je da treba razgovarati o regionalnoj saradnji, energetici i telekomunikacijama.

 • Referendum i u Leposaviću

  Odbornici SO Leposavić doneli su odluku na vandrednoj sednici da se u toj opštini održi referendum na kojem će se građani izjašnjavati o tome da li prihvataju ili ne prihvataju instaliranje kosovskih institucija na severu Kosova.

 • Amerikanci se ne povlače sa Kosova

  Komandant snaga Sjedinjenih Američkih Država u okviru KFOR-a, pukovnik Džefri Lajten, izjavio je da se američki vojnici neće u 2012. godini povući sa Kosova.

 • Bogdanović: Referendum nije u interesu države

  Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je danas da eventualno održavanje referenduma na severu Kosova nije u državnom interesu i da može dodatno iskomplikovati situaciju u ovom delu pokrajine.

 • Roan: U EU uz normalizaciju odnosa s Kosovom

  Bivši zamenik specijalnog izaslanika Ujedinjenih nacija za status Kosova Albert Roan smatra da Srbija bez normalizacije odnosa sa Kosovom neće moći da uđe u Evropsku uniju.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane