• SREĆNA NOVA 2012.GODINA!

  Radio KIM vam želi srećnu i uspešnu Novu 2012. godinu! Bićemo i ove godine u službi vaše informisanosti!

 • Mirna novogodišnja noć na Kosovu i Metohiji

  Novu godinu na Kosovu i Metohiji najveći broj građana dočekao je kod kuće, u krugu porodice i prijatelja. Pucnjava iz vatrenog oružja, tačno u ponoć, obeležila je početak i ove 2012.godine.

 • Del: Priština da popravi odnos prema manjinama

  Del je rekao da kraj nadgledane nezavisnosti na Kosovu zavisi od tretmana manjinskih zajednica, jer Albanci moraju da shvate da su manjine građani Kosova i da kao i svi ostali zaslužuju poštovanje.

 • Lideri sa severa: 2011. najteža godina od 1999.

  Lideri Srba sa severa Kosova ocenili su da je 2011. godina najteža od 1999. zbog "pokušaja nametanja kosovske državnosti", a kao najvažniji cilj u narednoj godini naveli su ostanak i opstanak na Kosovu uz pomoć države Srbije.

 • Rasprava u Briselu o daljem radu EULEKS-a

  Irina Gudeljević, portparol EULEKS-a, ocenila je da je prošla teška godina, ali da je dalji napredak neophodan. Trenutno je u Briselu u toku strateški pregled EULEKS-a, koji će definisati misiju za naredne dve godine.

 • Nikolić ne odustaje od politike i Kosovo i EU

  Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić izjavio je da nije odustao od politike "i Kosovo, i Evropska unija", i ukazao da Srbija ne može da odustane od Kosova jer je tako uređeno Ustavom.

 • Američki vojnici uskoro će napustiti Kosovo

  Američke snage uskoro će napustiti Kosovo, uprkos glasnim protestima albanskog lobija u SAD, koji tvrdi da bi takav potez mogao izazvati novu nestabilnost u regionu. Zatvara se i baza Bondstil, u kojoj je leta 1999. godine bilo čak 7.000 vojnika.

 • Vejvoda: Za Kosovo potražiti modele u evropskoj praksi

  Potpredsednik Nemačkog Maršal fonda Ivan Vejvoda veruje da postoji međuprostor u kojem Beograd i Priština mogu postići kompromis bez odricanja od sopstvenih načela i da u rešavanju pitanja Kosova treba iskoristiti primere iz evropske prakse, poput Severne Irske i Južnog Tirola.

 • Na Brezovici otvorena skijaška sezona

  Nova skijaška sezona na Brezovici zvanično je počela pre nedelju dana. U ovom Ski-centru na Šar planini trenutno boravi nesto više od 100 turista, a posle božićnih praznika očekuje se da taj broj bude i veći.

 • SO Leposavić sutra o referendumu

  Za sutra zakazana sednica Skupštine Opštine Leposavić na kojoj će se raspravljati o inicijativi za održavanje referenduma u ovoj opštini. Predsednik Branko Ninić izjavio za KIM radio da je protiv održavanja referenduma.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane