• NPP večeras u Beogradu, sutra u Novom Sadu

  Glumci Narodnog pozorišta Priština večeras će se u Narodnom pozorištu u Beogradu predstaviti publici predstavom "Razvojni put Bore Šnajdera", koju je režirao Boban Skerlić. Isti komad će sutra biti izveden u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

 • Književno veče Brankice Damjanović u Gračanici

  Razgovor o najnovijim knjigama Brankice Damjanović „Dobro je...“, „Ne bih ovo mogla bez tebe“, „Rukopis moga brata“ o životu, inspitaciji, svakodnevnim stvarima i radu autorke, održaće se u čitaonici „Darinka Jevrić“ u utorak, 30. januara, sa početkom u 19:00 časova.

 • Prizrenska jesen u Šilovu

  Dom kulture Gračanica i Dom kulture "Božidar Mitrović Šandor" iz Šilova organizuju izložbe radovu „Naslikaj mi Prizren“ sa likovne kolonije „Jesen u Prizrenu“, koja je održana krajem 2016. godine u manastiru Svetih Arhangela u blizini drevnog grada.

 • Potpisan protokol o saradnji pozorišta u Novom Sadu i Gračanici

  Predstavnici Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu potpisali su protokol o saradnji. "Uspotavljenje saradnje sa najznačajnijim nacionalnim pozorišnim kućama je prvi i najbitniji korak u prezentaciji našeg rada i u drugim delovima Srbije", kazao je Predrag Radonjić.

 • Božićni paketići za osnovce u srpskim sredinama na Kosovu

  Pred Pravoslavnu novu godinu, a nekoliko dana nakon Božića, humanitarne organizacije „28. jun“ i „038“ pripremile su božićne i novogodišnje paketiće za osnovce u srpskim sredinama na Kosovu. Tokom narednih nekoliko dana mladi humanitarci podeliće 2.000 paketića.

 • Uskoro premijera mjuzikla "Slobodan šou"

  Mjuzikl o porodici Milošević je u pripremi u beogradskom Narodnom pozorištu, u izvođenju Srpske drame Narodnog pozorišta iz Prištine sa sedištem u Gračanici. Premijera će biti krajem februara na Kosovu.

 • Arzamas: Ljubav je jača od smrti

  U čitaonici "Darinka Jevrić" u Gračanici održano je književno veče sa prošlogodišnjom dobitnicom NIN-ove nagrade Ivanom Dimić. Želela sam da romanom "Arzamas" dokažem da je ljubav jača od smrti, kazala je Dimićeva.

 • "Akvarijus": Inficirati ljude umetnošću

  Galerija “Akvarijus“ u severnom delu Kosovske Mitrovice je mesto okupljanja umetnika i onih koji umetnost vole i prate je. Iako postoji od 1996. godine, ona je potpuno oživela tek nedavno.

 • Film "Stado" najbolji na KMMFF

  Treći međunarodni Filmski festival "Kosovo i Metohija" završen je večeras u Gračanici. Za najbolje ostvarenje, glasovima publike, proglašen je film "Stado" u režiji Nikole Koja.

 • Film Sporazum večeras na RTS1

  Igrani film reditelja Predraga Radonjića "Sporazum" biće prikazan večeras od 21 sat na prvom programu Radio televizije Srbije.

 • KMMFF: “Za nas je ovaj festival više od praznika”

  Treći međunarodni Filmski festival Kosovo i Metohija otvoren je večeras u Gračanici. „Za nas je ovaj festival mnogo više od praznika“, kazala je glumica Jasmina Stoiljković, otvarajući ovaj događaj.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane